HP Folio 13

Az ultrabook definíciója az Intel® leírása szerint 14″-os méretű, vagy annál kisebb kijelző esetén maximum 18 mm vastagságot engedélyez. A konfigurációban alkalmazott processzor csak az Intel® Huron River 17W ULV processzorok és Intel® Chief River, Ivy Bridge valamint Sandy Bridge alapú processzorok közül a 17W teljesítményfelvételű processzorokkal konfigurált notebookok. Akkumulátor üzemidő legalább 8 óra, az alvó állapotból való ébredés kevesebb, mint 7 másodperc alatt történjen meg és SSD meghajtóval legyen felvértezve a notebook. 

HP Folio 13  
A HP Folio 13 notebook a hordozhatóság és a vékony kialakítású notebookok új mércéje. A 13 hüvelykes LED háttér világítású kijelző kiváló mobilitása mellett is hatékony munkamenetet tesz lehetővé. Az 1,5 kg-os súlya, 18 mm-es vastagsága és teljes alumínium borítása lenyűgöző kinézetet biztosít és hivalkodó megjelenéssel bír a többi, hagyományos kialakítású notebook között.
 
 
A teljesítményre sem lehet semmilyen panasz, ugyanis az Intel® Core i5-2467M processzor a Turbo Boost technológiának köszönhetően kiváló teljesítményt nyújt és a 128 MB-os SSD meghajtónak köszönhetően a bekapcsolástól számítva pillanatok alatt használatra késszé teszi az operációs rendszert. Alvó állapotból pedig a Intel Rapid Start Technology-val kevesebb, mint 7 másodperc után akár munkához is láthatunk. Legyen szó akár munkáról, akár pedig szórakozásról a HP Folio 13 mindkettőben kiváló eszközünk lesz. A Dolby Advanced Audio hangzással felvértezett hangszórók tiszta és lágy hangzást biztosítanak, akár a beépített hangszórókon, akár fülhallgatón keresztül hallgatunk zenét, vagy nézünk filmet. Akár a sötét szobában is teljes lehet komfort érzetünk, ugyanis a háttérvilágítással ellátott billentyűzet minden fényviszonyban jól és kényelmesen használható.
 
 
A HP Filo 13 egy átlagosnál vékonyabb notebook. A kisebb méretű hardverelemek és apró helyek miatt a hűtésről sem szabad megfeledkezni. Ebben a HP CoolSense technológia segít, mely a felhasználási körülményekhez adaptív hűtéssel alkalmazkodik. Akár az asztalon, akár az ölünkben használjuk a rendszer automatikusan alkalmazkodik a környezethez és ennek megfelelően állítja be a hűtőventillátor fordulatszámát. Ugyanez érvényes a teljesítményt igénylő alkalmazások futtatása esetén is, amikor a processzor nagyobb hűtést igényel. 
 
 
Ultrabook révén sem kell lemondanunk a gazdag csatlakozóportok számáról. A többi ultrabook-tól eltérően a HP Folio 13-as notebook-on egyedülálló módon megtalálható az RJ-45 (Ethernet) port és a szokásos USB 3.0 és a digitális képátvitelt segítő HDMI port. Fényképezőgépünk SD/MMC memóriakártyáját a beépített kártya-olvasóval olvashatjuk be és másolhatjuk át, valamint a csevegő programokon keresztüli kommunikációról a beépített HP TrueVision HD webkamera gondoskodik. Az okos telefonunkkal pedig a Bluetooth vezeték nélküli csatlakozáson keresztül kommunikálhatunk. A HP Folio 13 üzemideje a 6 cellás akkumulátornak köszönhetően akár 9 óra is lehet.
 
A HP Folio 13 alapára 1 év garanciával 900 dollár, mely előrendelésre már kapható a szakboltokban.
 
 
Pucu
 

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?