Hyundai Ioniq 6 – Megérkezett a Prorsche seggű elektromos Hyundai

0
2019

Habár a dél-koreai autógyártó az új elektromos szedán hivatalos bemutatója során nem közölt pontos adatokat a hatótávolságról és a fogyasztásról, mostanra ezek a rendkívül fontos információk már elérhetőek, és rávilágítanak a Hyundai Ioniq 6 lenyűgöző hatékonyságára.

2022. június végén a Hyundai bemutatta többé-kevésbe furcsa dizájnú elektromos szedánját, az Ioniq 6-ot. itathatatlan, hogy a Hyundai Ioniq 6 szemet gyönyörködtető ducktail légterelője bizonyos Porsche modellekre emlékeztet, de láthatóan teljesíti a dolgát a hatékonyság terén, amit már az EV igen figyelemreméltó, mindössze 0,21-es légellenállási együtthatója is jelez.

Mostanra kiderült a hivatalos WLTP hatótáv, illetve a fogyasztás is, a számok pedig egészen lenyűgözők. A hátsókerék-hajtású alapmodell 53 kWh-s akksijával állítólag akár 267 mérföldet is képes megtenni egyetlen feltöltéssel, miközben a WLTP szabvány szerint 22,4 kWh-t fogyaszt 100 mérföldönként. Ezek a számok a Hyundai Ioniq 6 méretét tekintve meglehetősen előremutatóak.

Ráadásul a Hyundai Ioniq 6 RWD nagy hatótávolságú modellje nagyobb, 77,4 kWh-s akkumulátorral van felszerelve. Az opcionális 20 colos kerekekkel kombinálva az elegáns elektromos szedán egyetlen feltöltéssel akár 339 mérföldet is képes megtenni. Az erőteljes, 239 kW-os összkerékhajtású változat hatótávja valamivel rövidebb, 18 colos kerekekkel akár 362 mérföldet, a nagyobb kerekekkel pedig 323 mérföldet képes kisajtolni magából.

A forgalmazást jövőre kezdik meg.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét