Ideapad S300 és S400 – Könnyű és vékony, Lenovo módra

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!
Sokaknak lehet ismerős a Lenovo Ideapad S szériája. Ez korántsem véletlen, hiszen a forgalmazása már tavaly megkezdődött, ám még most is bőven megérdemli, hogy hírértéket képviseljen jelenlétével és tudásával. Mikor a Lenovo mérnökei megálmodták az S szériát valószínűleg a fentebb már említett három szó (könnyű, vékony, pénztárca barát) mellett az izmos és a stílusos jelzők jelenthették a vezérfonalat a tervezés során. 
 
Lenovo Ideapad S300
 
Vegyük csak sorra a Lenovo állításait. Könnyű-e az S300-as? Talán itt sántít leginkább a történet, hiszen találkozhatunk azért a jelzett 1.602 kilogrammos tömegnél könnyebbel is a subnotebook-ok piacán (bár igaz, hogy ha arányba állítjuk a 13.3″ kijelző mérettel ezt a súlyt már sokkal inkább előnyösebb helyzetben van az S300-as). 
Ideapad S300 és S400 - Könnyű és vékony, Lenovo módra 
Vékony? Mindenféleképp, hiszen a legvastagabb pontnál sem haladja meg a 2.5 centimétert. Sok esetben a gyártók itt már ultrabookot kiálltanak! Pénztárca barát? Kijelenthetjük, hogy igen. Hiszen az alapmodellhez már 150000 HUF alatt hozzájuthatunk és az ehhez társuló tudás bizony számottevő. Izmos? Viszonylagos, de ezen az áron, hasonló felszereltségű, minőségű és kivitelezésű noteszgépet nehezen fogunk találni. Itt érdemes szót ejteni bizonyos specifikációkról: a turbo boost technológia kedvelői akár a harmadik generációs Ivy Bridge Core i5-ös processzorral is igényelhetik, míg a legpuritánabb verzióban meg kell elégednünk egy Celeron 887-es CPU-val (valamint az integrált videokártyával). Felár megfizetésével AMD Radeon 7450M-es dedikált GPU-val egészíthetjük az S300-ast. 4 GB RAM, valamint akár 500 GB HDD is állhat rendelkezésre, a többi már-már elvárt: 1xUSB 3.0, 2xUSB 2.0, 2 az 1-ben kártyaolvasó, HDMI kimenet, 720p-s webkamera, Wireless 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0 és végül, de nem utolsó sorban érdemes megjegyezni, hogy támogatja az Intel Wireless Display (WiDi) technológiát. Három színben elérhető, szürke, piros és pink. Stílusos? Beszéljenek a képek.
 
 Lenovo Ideapad S400
 
Ültessük át a kistestvérnél alkalmazott analógiát: könnyű-e az S400-as? 1.8 kilogramm könnyűnek számít? Pillantást vetve kategóriájára bizony ki kell jelenteni, hogy 14″-os kijelző mellett is nevezhetjük nehéznek, még akkor is, ha sok kisebb kijelzővel bíró noteszgép is hasonló súllyal bír. Vékony? Abszolút, hiszen ebben a tekintetben szinte megegyezik az S300-assal. Pénztárca barát? Nagyon is. Az alapmodell olcsóbb mint az S300-as (130000 HUF környéke). Persze az árral párhuzamosan figyelembe kell vennünk, hogy mit is kapunk a pénzünkért. Tehát, valóban izmos noteszgépről van szó? Természetesen ebben az árfekvésben nem fogja kielégíteni a high-end játékos igényeket, de akik hajlandóak kompromisszumokat kötni azok hamar megelégedhetnek új társukkal. CPU tekintetében a sor Celeron 997-el kezdődik és Core i5-3317U-val végződik. Az integrált videokártya (HD 2000-től HD-4000-ig) mellett ebben az esetben is áldozhatunk dedikált verzióra; Radeon HD 7450M személyében. 4 GB RAM és 500 GB HDD mellé opcionálisan akár SSD-vel (24 GB) igényelhetjük az S400-ast. Illetve a szokásos felsorolás: 1xUSB 3.0, 2xUSB 2.0, 2 az 1-ben kártyaolvasó, HDMI kimenet, 720p-s webkamera, Wireless 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, valamint itt is elérhető a WiDi. 
 
Az IdeaPad S400 két színben érhető el, szürke valamint vörös. Az utolsó kérdésre pedig, miszerint “Stílusos-e?” szintúgy a képek válaszolnak. 
 
 
Gabe

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?