Ilyen az LG paneles Samsung OLED tévé

0
34

Már régóta lehet tudni, hogy az LG és a Samsung intenzív tárgyalásokat folytat OLED televíziókba szánt kijelzők megvásárlásáról. A Samsung most azt is bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja az első LG Display által gyártott és fejlesztett panellel ellátott OLED tévéjüket.

Ez az S90C 83 hüvelykes változata, amelybe a kisebb rokonaitól eltérően nem Samsung QD-OLED, hanem LG EVO OLED kijelző került. Ennek fényereje nem olyan nagy, de természetesen a HDR anyagok kezelését támogatja. Az viszont érdekes lehet, hogy a Samsung képfeldolgozó chipje hogyan boldogul az eltérő kijelző technológiával. A felbontás 4K (3840×2160), a natív kontraszt végtelen, a betekintési szög pedig igen magas.

A modell maximális képfrissítési frekvenciája 120 Hz, és az AMD FreeSync Premium Pro használata is támogatott. A készülék megkapta a Samsung saját, Tizen-alapú okostévé rendszerét, amelyen keresztül rengeteg különféle netes alkalmazás futtatása biztosított, továbbá a televízióba integrált mélysugárzóval kiegészített 2.1 csatornás hangrendszer került. A modell ajánlott fogyasztói ára 5400 dollár, tehát mintegy 1,8 millió forint. Ez egyébként egy kicsivel több, mint amennyibe az ugyanekkora, ugyanilyen panelt használó LG C3 kerül.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét