Ilyen módon segítené a játékosokat a PlayStation következő kontrollere

0
872

A GameRant beszámolója alapján a japán vállalat november 30-ával levédetett egy új kontrolleres technológiát, amely egyenként megvilágított felvillanó gombok segítségével adhatna tippeket a haladásban elakadt játékosoknak. A rendszer gépi tanulással tapasztalná ki, hogy mikor lehet szükség az extra támogatásra, amit a mostani érintőpad helyére kerülő kijelző egészítene ki.

Arról sajnos nem esett szó, hogy miként hatna mindez a vezérlő üzemidejére, hiszen a gombok kivilágítása és a kijelző extra energiát fogyasztana, és már a DualSense sem túl izmos ebből a szempontból. Az viszont biztos, hogy a Sony elképzelése izgalmasan hangzik, ráadásul a GameRant emlékeztet, hogy a cég korábban egy másik szabadalmat is levédetett, amin kontrollerbe beépített kijelző szerepelt.

Fontos ugyanakkor leszögezni, hogy a hasonló bejegyzések távolról sem garantálják a bennük szereplő technológiák kereskedelmi forgalomba kerülését. A legközelebb a régóta pletykált PlayStation 5 Pro-nál lenne esély egy nagyobb DualSense fejlesztésre, ám egyelőre csupán a normál PS5 kecsesebbre szabott variánsát kapjuk meg a gyártótól.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét