Intel Ivy Bridge mobil platfrom

0
383
Még 2012 áprilisában mutatkozott be az Intel 3. generációs Core i processzor családja, mely az Ivy Bridge kódnévre hallgat. Az új kódnévre keresztelt processzorcsalád leváltotta az Sandy Bridge kódnevű processzorokat. 
 
Intel Ivy Bridge mobil platfrom 
 
Az Ivy Bridge-nél ugyanúgy, mint a Sandy Bridge-es processzoroknál itt is vannak 2 magosak és 4 magosak, támogatják a Hyper Threeding technológiát, így kétszer annyi programszál párhuzamos futtatására képesek, mint jóval korábbi 2 magos elődeik, valamint egyes sorozataik (i5 / i7) támogatják a TurboBoost technológiát, ami alkalmazástól függően felemeli a processzor órajeleit. Ez eddig kísértetiesen hasonlít az előző és az azt meg elelőző szériákra. Mi is az újítás?
 
 
Az Intel Ivy Bridge processzorok két jelentősebb újítása a csökkenő csíkszélesség és az erősebb IGP. A 32nm-ről 22nm-re csökkent csíkszélesség alacsonyabb fogyasztást, kisebb hőtermelést és olcsóbb előállítást jelent, ami mobil vonalon hatalmas előny, főleg az első kettő. Ez természetesen csak az elmélet, gyakorlatban viszont nem igazán véltünk felfedezni érezhető különbséget. A lényeg, hogy a gyártónak olcsóbb lett az előállítás, ami talán a vásárlók pénztárcáját is jobban megkímélheti.
 
Intel Ivy Bridge mobil platfrom              Intel Ivy Bridge mobil platfrom 
 
További újítás még az integrált grafikus vezérlő nagysága és teljesítménynövekedése. Mint, ahogy az a képeken is jól látható a grafikus mag közel a kétszeresére nőtt. Az új Intel HD4000-es IGP elődjénél sokkal fejlettebb és gyorsabb, mely hozza az AMD Radeon HD6470 és Nvida Geeforce GT520 belépőszintű mobil dedikált videokártyák teljesítményét, így vélhetően a jövőben a hasonló teljesítményű dedikált VGA-k el is fognak tűnni.
 
 
Pucu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét