IPhone mint fizetési terminál? Lehetséges!

0
192

A technológia működéséhez nem szükséges extra hardver.

Az iPhone felhasználóknak lehetősége lesz telefonjukkal bankkártyás fizetést fogadni külön hardver nélkül. Az Apple Inc. megszerzett magának egy Mobeewave Inc. nevű startup céget, amely azon dolgozik, hogy iPhonejainkat hordozható terminállá alakítsa.

A Mobeewave technológiája lehetővé teszi a vásárlóknak, hogy egyik telefont a másikhoz érintve rendezzék az anyagiakat. A rendszer egy alkalmazás segítségével működik és nincs szüksége olyan hardverre, amellyel az iPhone-ok már ne rendelkeznének 2014 óta.

Hirdetés

Körülbelül 100 millió dollárba került az Apple-nek ez a felvásárlás. A Mobeewave-nek több tucat alkalmazottja van, amelyet az Apple meg is tartott, hogy együtt tudják folytatni a munkát Montrealban, a megszokott családias körülmények között.

Az Apple gyakran vásárol fel kisebb cégeket, hogy azok technológiáját felhasználva a saját termékeiket fejlesszék. 2014-ben tették elérhetővé az Apple Pay szolgáltatást, lehetővé téve a felhasználóknak a telefonnal fizetést. Tavaly elindult az Apple saját kártyája is, az Apple Card.

Ha az újonnan vásárolt cég technológiája sikeres lesz, az versenyhelyzetbe hozza az Apple-t a Square Inc. ellen, amely az okostelefonokkal való fizetés piacán a legnagyobb cégóriás, mind hardveres, mind szoftveres szinten.

Bemutatót is láthatunk a Mobeewave honlapján, ahol egy felhasználó beírja a tranzakció összegét, majd odaérinti a bankkártyáját egy telefonhoz és sikeres lesz a fizetés.

A Samsung tavaly társult a Mobeewave-vel, hogy ők is használhassák ezt a technológiát telefonjaikban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét