ISMÉT SZENTSÉGSÉRTÉS? – Elektromos Nissan GT-R érkezik

0
75

A Nissan egy interjúban megerősítette, hogy elektromos GT-R-t fog gyártani. Ugyanazzal a céllal, melyet az eredeti GT-R-ekkor is szem előtt tartottak: hogy megfizethető szuperautó-teljesítményt nyújtsanak.

A japán autógyártó korábban azt jósolta, hogy 2028-ra szilárdtestalapú elektromos járművet fog kiadni. A nemrég bemutatott Hyper Force koncepció egyértelműen a GT-R dizájnját követi és 1341 lóerővel adnák ki.

Egy benzinvérűnek belegondolni is fájó, hányadik áldozata a Nissan GT-R az autók „elektromosodásának”. De sajnos ez van, haladni kell a korral. A Nissan is így tesz, nem felejtik el a legendát, hanem korszerűsítik. 1341 elektromos lóerővel tervezik kiadni a GT-R EV-t, valamikor 2028 környékén – de csak akkor, ha már rendelkezésre áll a szilárdtest akkumulátor-technológia!

“A hiperautók legnagyobb ellensége a súly, az akkumulátorok pedig nehezek, ezért meg kell várnunk, amíg az ASSB elfogy, stabil lesz és készen áll, hogy indulhassunk.” – mondta Ivan Espinosa, a Nissan globális termékstratégiai és terméktervezési részlegének vezető alelnöke.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét