ITX-es gép a Minisforum-tól

0
12

Egy új gép készültéről lebbentette fel a fátylat a Minisforum, ami az eddigiekkel ellentétben egy 6 literes térfogatú, Mini-ITX-es házban fog érkezni, és 13. generációs Intel Raptor Lake-HX vagy AMD Dragon Range-HX processzorokkal lesz megvásárolható. Az SFX formátumú tápegységgel működtethető masina 4+4 tűs EPS csatolóval ellátott alaplapjait még az idei Computex alkalmával mutatta be a cég.

A 8 fázisos VRM-mel szerelt megoldásokon két, összesen maximum 96 GB memóriát fogadó DDR5 SO-DIMM slot, két M.2 aljzat, illetve egy x16-os PCI Express 5.0 található. Az utóbbi lépéssel a dedikált videokártya elhelyezését biztosították, azonban a 2,5 hüvelykes adattárakat kedvelők bánatára fedélzeti SATA port nem szerepel a gépben.

A szellőzőrésekkel gazdagon ellátott ház frontjára egy fejhallgató kimenetet, egy mikrofonbemenetet, egy USB 3.0, plusz egy USB Type-C csatit tesznek. Ezekből az USB interfészekből hátulra is kerül négy, valamint egy a DisplayPort, a HDMI aljzat, az Ethernet, a dupla antenna konnektor, illetve a tripla 3,5 mm-es jack mellé. A hűtésről egyelőre nincs értékelhető információ, de már csak a specifikációkból adja magát, hogy százszázalékig az aktív konstrukció lesz a nyerő.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét