Japán elemzők szerint esélyes, hogy a PlayStation 5 lehet az utolsó konzolgeneráció

0
604

A PlayStation 5 lehet a Sony utolsó játékkonzolja. A Citi Securities Japan egyes elemzői szerint nem lesz utódja a PlayStation 5-nek. Ennek oka a generációk közötti hosszú várakozás és a gyártási konzolok költségeinek emelkedése. Az elemzők feltételezik, hogy a felhőalapú játékok végül felváltják a hardveralapú konzolokat.

Figyelembe véve, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X épp most jelentek meg, még korai spekulálni, hogy mikorra készülnek el a konzolok következő generációi. A Citi Securities Japan egyes elemzőinek az a benyomásuk, hogy nem lesz PlayStation 6. Jóslatuk szerint a felhőalapú játékok végül leváltják a konzolokat.

Az olyan cégek, mint a Sony és a Microsoft, köztudottan veszteségesen értékesítik a játékkonzolokat, amelyek árát később kizárólagos jogcímek, licencszerződések és játékértékesítések útján keresik vissza. Ez a hardver gyártásának növekvő költségeivel együtt visszatarthatja a vállalatokat attól, hogy pénzt öntsenek játékkonzolokba. Az elemzők úgy gondolják, hogy a generációk közötti hétéves várakozás a jövőben nem lesz fenntartható.

Hirdetés

A felhőalapú játék még mindig gyerekcipőben jár, és több évbe telik, mire beérik. A stabil internetes infrastruktúra elengedhetetlen a felhőalapú játékok sikeréhez, és a bolygó hatalmas része nem fér hozzá. Talán ez megváltozhat az 5G és a nagy sebességű szélessávú szolgáltatások könnyű elérhetőségével .

A felhőalapú játék minden előnye ellenére a fizikai hardver egy kritikusan fontos funkciót kínál, amelyet a felhőalapú megoldás soha nem fog tudni; az offline játék lehetősége. Amint ezt a hiányosságot kiküszöbölik, óriási teret hódíthatnak a cloud-based-gaming szolgáltatások.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét