Jelentősen csökkentik Tim Cook fizetését, de azért nem kerül az utcára

0
795

Vélhetően az almás cég vezetője ezután is csak akkor fog zsíros kenyeret fogyasztani, ha megkívánja azt és semmiképp sem kényszerből. Megmarad ugyanis a 3 millió dolláros alapfizetése és a 6 millió dolláros éves prémiuma sem változik. Bérének csökkenését a részvényjutalmak értékének kiigazítása okozza.

Tim Cook 2022-ben 75 millió dolláros részvényjuttatást kapott, ennek összege idén mindössze 40 millió dollár lesz. A cégvezető azonban az Apple részvényeinek árfolyamától függően még mindig többet kereshet az előre jelzett összegnél. Fizetésének lecsökkentését állítólag ő maga javasolta, a kapott visszajelzések fényében. Az Apple várhatóan a nem túl távoli jövőben piacra dobja kevert valóság headsetét, viszont az általuk fejlesztett elektromos autó, a Project Titan egyelőre kérdéses.

Mondjuk nagy valószínűséggel nincs szükségük újabb termékkategóriákra, mert bár őket is sújtja a gazdasági recesszió, az Apple ennek ellenére mégsem bocsát el alkalmazottakat. A Meta, a Twitter vagy Amazon, illetve más nagy tech cégek mind tömegesével rúgták ki a dolgozókat. Viszont ilyesmi nem történt eddig az almás cég keretein belül, ami mindenképpen tiszteletet érdemel.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét