Jó cucc ez a DLSS 3 – Négyszer annyi képkockát hoz a 4090

0
174

Az Nvidia a GDC bemutatón azt állította, hogy az AD102-alapú GeForce RTX 4090 akár négyszer gyorsabb, mint az RTX 3090 Ti. A Digital Foundry most letesztelte az ADA Lovelace éllovasát, és az eredmények jól illeszkednek a Team Green becsléseihez – már ha úgy értelmezzük, ahogy azt az Nvidia szeretné. Az új GPU nagy különbséggel megelőzi az RTX 3090 Ti-t, különösen, ha a DLSS 3 engedélyezve van.

Az Nvidia szeptember 20-án mutatta be hivatalosan a GeForce RTX 4090-et, ami egy vadállat – legalábbis papíron. A Digital Foundry videója szerint az RTX 4090 a Marvel’s Spider-Man-t 8K/60 fps-en futtatja Very High képbeállításokkal, Ray Tracinggel és „balanced” DLSS beállításokkal. 4K/120FPS-ben pedig a Cyberpunk 2077-et bírja futtatni.

De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis ezek még nem független tesztek. A kártya valódi használat közbeni ereje majd csak akkor derül ki, ha a független tesztelők is birtokba vehetik a 4090-eket, és nekiállhatnak megizzasztani. Addig is várjunk még egy kicsit, ugyanis habár ezek az eredmények nagyon jól hangzanak, különösebb jelentőségük nincs.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét