Kedvedre mixelheted a zenéket Spotify-on

0
2442

A The Wall Street Journal arról írt, hogy a Spotify olyan új eszközökön dolgozik, amelyekkel gyorsíthatjuk és lassíthatjuk, a saját szájízünk szerint vághatjuk újra és „más módokon” is módosíthatjuk a dalokat. Az így létrehozott remixeket pedig akár más felhasználókkal is megoszthatjuk, a zenéknél érvényes licencszerződések miatt viszont csak a platformon belül, vagyis a közösségi médiát nem fogják ellepni ezek az újrakeverések.

Az új eszközök közül egyesek az alap Premium előfizetés részét képezik majd, a mélyebb szerkesztést engedő lehetőségek viszont az egy ideje már pletykált “Supermremium” csomag extráiként debütálhatnak. Az utóbbi kapcsán egy reddit felhasználó az app kódja alapján azt állítja, hogy ez valójában Music Pro néven fog érkezni, és nem külön tagság lesz, hanem egy kiegészítő előfizetés, a remixelés mellett például veszteségmentes lejátszást is kínálva.

Akármilyen formában is alakuljon a premier, a The Wall Street Journal értesülései szerint a svéd üzemeltető jelenleg a zenék jogtulajdonosaival egyeztet a DJ-eszközök használatának részleteiről, továbbá még korai szakaszban jár ez a fejlesztés.

techkalauz.hu – az online techmagazin