Késhet az Android 14 megjelenése

0
1133

Előzetes várakozások szerint a Google-nek a napokban kellett volna elérhetővé tennie a következő generációs mobil operációs rendszer forráskódját, ám egy jelentés alapján váratlanul megváltozott a menetrend. A beszámoló forrása a veterán androidos szivárogtatónak számító Mishaal Rahman, aki úgy tudja, hogy a Google az utolsó pillanatban halasztotta el a AOSP (Android Open Source Project) kiadást.

Az X-en megosztott posztjában Rashman azt írja, hogy még a platformra épülő eszközök gyártóit is meglepte a dolog, mivel ők is szeptember 5-i megjelenéssel számoltak. A bejegyzés alapján a Google csak annyit közölt a partnerekkel, hogy az Android 14-gyel kapcsolatban felfedezett sérülékenységeket október 4-én, vagyis a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro telefonok bemutatójának napján fogja publikálni. A szivárogtató ebből arra következtet, hogy ez lehet a forráskód kiadásának új dátuma is.

Az AOSP csúszása alaposan belerondíthat a mobilgyártók terveibe, mivel egyes cégek (pl. a Xiaomi) már bejelentették, hogy mikor szállítják le az új főverziót elhozó frissítéseiket. Amennyiben a partnerek valóban egy korábbi megjelenési dátummal kalkuláltak, az ő csomagjaik is csúszni fognak.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét