Kifizetnél 3 millió forintot egy mobiltelefonért?

Drágának tűnnek a mai okostelefonok? Kevésnek tűnik az egynapos üzemidő és amúgy is lassan tölt? Pörgessük csak vissza az idő kerekét. 1973-ig nem igazán beszélhetünk mobiltelefonokról, de az első kereskedelmi forgalomban kapható modellig is 1984-ig kellett várni – mindkét áttörés egyetlen márkanévhez, a Motorolához köthető. Nézzük, mit is tudott fénykorában a nagy öreg. 

Kifizetnél 3 millió forintot egy mobiltelefonért?

A Motorola DynaTAC 8000x egy teljes töltéssel, ami 10 órát vett igénybe, összesen 30 perc beszélgetési időt ígért, memóriája pedig 30 telefonszám tárolására volt elegendő – ez a csoda 3.995 amerikai dollárba került megjelenése napján, mai árfolyamon számolva nagyjából 10.000 dolláról beszélhetünk. Ezt átszámolva valamivel kevesebb, mint 3.000.000 forintot kapunk – elképesztőnek hangzik? Ennek tükrében egészen olcsó megoldásnak tűnik napjaink egyik sztárja, a Motorola Moto X Force.  

Kifizetnél 3 millió forintot egy mobiltelefonért?

Persze napjainkra megváltozott a Motorola helye és szerepe a mobil, pontosabban az okostelefonok világában. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem az egyik legmegbízhatóbb gyártóról van szó, ami rengeteget tett annak érdekében, hogy stílusos és jól optimalizált Android eszközök palettája még szélesebb legyen. Mostantól ezt a palettát a Laptopszalon kínálatában is elérhetjük. 

Forrás

Gabe

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?