Kiszivárgott az iOS 8

0
366

Találós kérdés: mi az iOS-nél az, ami az Androidnál a Widget, a Windows Phone-nál az élő csempe? Nos, a jövőben lehet, hogy megismerkedhetünk a Blokk fogalmával. Mit is értünk ez alatt? Tekintsük meg a videót és a képeket, ennél jobb demonstrátorokkal ugyanis nem találkozhatunk.

Kiszivárgott az iOS 8

Emlékszünk még az iOS 7 előtti világra, ahol az időjárás ikon folyamatosan 23 fokot és napsütéses időt jósolt? Tény és való, ez a mai napig nem nagyon változott meg igazán, bár azóta legalább kaptunk egy animált órát. Jay Machalani azonban úgy döntött, hogy valódi élettel ruházza fel az almás okostelefonok ikonjait.

Az Apple operációs rendszereire három szó, mindig igaz volt: minimalizmus, kifinomultság és következetesség. És valóban, ezen (szent)háromság kényes egyensúlyára annyira kényesen ügyel a cupertinói óriás, hogy gyakorlatilag az is elképzelhető, hogy saját papokat nevelnek a vállalat titkos főhadiszállásán, akiknek csak az a feladatuk, hogy ezért imádkozzanak. Viccet félretéve, az iOS 7 hozott némi újítást (élesebb, hangsúlyosabb ikonok, vékonyabb betűtípus, stb.), de egyértelmű, hogy az iOS 6 egyenes ági, vérfertőzésben fogant leszármazottja. Machalani nem átalkodott úgy hozzátenni ehhez a formavilághoz, hogy a másoktól lopott – így a tiszta vérvonal nem marad meg, de baj ez?

Kiszivárgott az iOS 8 Kiszivárgott az iOS 8 Kiszivárgott az iOS 8

Kiszivárgott az iOS 8

Kiszivárgott az iOS 8

A fiatal fejlesztő elképzelése nem borítja fel a jelenlegi elrendezést, sokkal inkább életre kelti azt. Az egyes ikonokat kinagyíthatjuk, ergo blokká alakíthatjuk, melyek így rögtön közlékenyebbek lesznek az irányunkba. Hamarosan kezdetét veszi a WWDC, ahol többek között az iOS 8 is bemutatásra kerül, az hogy mennyire egyeztethető össze az Apple irányvonala a Machalani által elképzelttel, hamarosan kiderül.

Forrás: http://jaymachalani.com/blog/2014/5/29/pushing-ios

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét