Könnyen overclockolható az Intel Arc A770 asztali GPU: 2,1-ről 2,7 GHz-re mozog, mindössze 3 W többlet TBP-vel

0
739

Az Intel munkatársa, Tom Petersen felfedte a HotHardware Q&A ülésén, hogy az Arc A770 zászlóshajó asztali GPU-ja viszonylag egyszerűen túlhajtható 2,1 GHz-ről 2,7 GHz-re, és az AIB partner egyedi modelljei még nagyobb OC potenciált kaphatnak. A nagyobb teljesítmény eléréséhez csak 3 W-tal kell több, mint az alapértelmezett 225 W TBP.

A közelmúltban a HotHardware közösséggel folytatott kérdezz-felelek ülésén az Intel munkatársa, Tom Petersen felfedett néhány új részletet a csúcskategóriás Arc A770 asztali GPU-val kapcsolatban. Sajnos a megjelenés dátumára még csak utalás sem történt, cserébe azonban Petersen érdekes overclock infókkal szolgált.

Az A770-es modell alapértelmezett magórajele 2,1 GHz-re van állítva, Petersen azonban kifejtette, hogy a frekvencia 2,7 GHz-ig könnyen feltoltható. Meglepő módon a 2,7 GHz-es specifikáció csak 3 W-ot igényelt az alapértelmezett 225 W-os TPB-hez képest.

Amint a Videocardz rámutatott, az Intel frissítette Arc termékcsaládját, hogy tükrözze a Limited Edition specifikációit, és úgy tűnik, hogy az LE A750 és az A770 ugyanazzal a 225 W-os alapértelmezett TPB-vel rendelkezik, a nyilvánvaló mag- és memóriakülönbségek ellenére. A pletykált A310 és A350 modellek sehol sem találhatók a frissített kínálatban.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét