Küszöbön a repülő autó

0
42

A Massachusetts Insitute of Technology (MIT) már jónéhány neves mérnököt adott a világnak, nem csoda hát, hogy ezen a téren is az ott végzettek alapították azt a céget – Terrafugia néven – mely egészen elérhető közelségbe hozta az emberiség számára a repülő autót. 

Küszöbön a repülő autó

Szerencsére (?) az Egyesült Államokban a légügyi hatóság jóval engedékenyebb és kevésbé bürokratikus mint az öreg kontinensen. Ennek köszönhetően a Terrafugia már számos engedélyt beszerzett, ezek alapján ultra-light kategóriájú légijárműnek fog számítani a repülő autó, a legkomolyabb átvizsgálás majd a tömegtermelésért felelős gyártósor fogja elszenvedni. 

Küszöbön a repülő autó

Igaz még az első generáció sem került forgalomba, a cég mérnökei már a második generáció felé kacsingatnak. Ez TF-X néven fut jelenleg és a tervek szerint a legnagyobb újítás az lesz, hogy képes lesz helyből fel-, majd leszállni, sőt elérheti az akár 200 mérföld/órás sebességet is (mivel a repülésben több fajta sebességet is meghatároznak, itt valószínűleg True AirSpeed-re, azaz valódi repülősebességre gondoltak).

Küszöbön a repülő autó

Míg az első generáció már jövőre megjelenhet, a másodikra természetesen többet kell még várnunk, hogy pontosan mennyit ez még kérdéses.

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét