Legelső Exynos 2200 szivárgás Geekbench-en: Snapdragon 888-cal megegyező teljesítménye nem túl meggyőző

0
74

Most tűnt fel legelőször Geekbench-en az Exynos 2200, és szinte biztos, hogy egy Galaxy S22+-ban fut. Nem túl rózsásak az eredmények, ugyanis a legújabb Exynos csupán a kimenő Snapdragon 888 szintjét tudta hozni, ami ugyebár az S21-ekben is megtalálható. Vagy a Samsung okosabb annál, hogy a maximum teljesítményre gyúrjon?

Nem feltétlenül olyan lenyűgöző az Exynos 2200 teljesítménye, mint azt gondoltuk volna. A legerősebb Snapdragon 888-cal szerelt telefonok például pár ponttal le is hagyják az új Exynost. Ez viszont nem feltétlen baj.

De hogy néz ki az Exynos 2200 belülről? Teljesítménymag szerepében Cortex-X2-t találunk, amely 2,59 GHz-es órajelt mutat. Emellé három Cortex-A78 mag csatlakozik, melyek 2,5 GHz-re vannak lockolva, illetve négy Cortex-A55, melyek 1,73 GHz-en működnek. Mindegyik mag alacsonyabb frekvencián operál, mint az előd Exynos 2100-ban.

Hirdetés

Az eredmények nagyon azt sugallják, hogy a Samsung feláldozza a csúcsteljesítményt a folyamatos teljesítmény és hatékonyság oltárán. Nem kis lépés ez, ugyanis marketing szempontból nehéz lesz megfogni az embereket, ha azt látják, hogy a konkurencia erősebb. Persze az „erősebb” elég sarkos szó, ugyanis a maximum teljesítményt jó ha percekig képes tartani az eszköz, sokszor még eddig sem.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét