Lehet áthelyezi az iPad-ek gyártását az Apple Indiába?

0
123

Az Apple állítólag azt tervezi, hogy iPad-jei gyártásának egy részét Indiába csoportosítja át. Több tényező is állhat a döntés mögött, talán a legnyomatékosabb az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség.

Hagyományosan Kínában gyártják az Apple iPad-jeit, azonban a termelés egy részének átcsoportosítása már folyik. Kínából Vietnámba helyezi át a termelés bizonyos százalékát az Apple, ez már biztos, viszont az még korántsem, hogy Indiába is kerül gyártósor.

Az indiai kormány erre biztosan vevő, ezt alátámasztja a számos (adó)kedvezmény, amit az Apple-nek ajánlottak. Azonban ellenérv, hogy India nem feltétlenül rendelkezik azzal a technológiával, infrastruktúrával hogy megvalósítsák. Ez persze könnyen megváltoztatható.

Hirdetés

Az Apple jelenlegi három szerződéses gyártója elkötelezte magát arra, hogy a következő 5 évben 900 millió dollárt fektet be az Indiai gyártás elősegítésébe. A Foxconn egymilliárd dollárt kíván befektetni az egyik Indiai létesítményük fejlesztésébe. De olyan cégek is segítik az ügyet, mint a Wistront és a Pegatron.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét