Lemond Randhir Thakur, az Intel Foundry Services elnöke

0
2665

Mandátuma alatt Thakurnak sikerült megszereznie a Tower Semiconductort, valamint az Intel Foundry Services prominens ügyfelei közé szerződtette a MediaTeket és az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumát. Állítólag egy nézeteltérés lehet az oka lemondásának, mely Pat Gelsinger vezérigazgatóval a Tower Semiconductor jövőbeli szerepével kapcsolatban tört felszínre.

Amint arról a The Register beszámolt (az Intel pedig azonnal megerősítette) Thakur lemondott, hogy „más lehetőségeket keressen”. Az Intel alkalmazottainak küldött e-mailben azonban Pat Gelsinger vezérigazgató kifejtette, hogy Thakur továbbra is felügyeli az IFS üzletágat 2023 első negyedévéig. Gelsinger dicsérte Thakurt az IFS-nél végzett alapító munkájáért, beleértve az izraeli szerződéses chipgyártó Tower Semiconductor felvásárlását 5,4 milliárd dollárért, valamint kiemelte, MediaTekkel és az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumával kialakított jó kapcsolatot is.

A news.mynavi.jp által idézett iparági bennfentes források arra utalnak, hogy Thakur egy Gelsingerrel való „megalkuvás nélküli nézeteltérés” eredményeképp mondott le, azonban ez nem megerősített információ.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét