Lenovo IdeaPad Miix 10 teszt és Windows 8 gyorstalpaló 2in1

0
906

Visszaköltözött Magyarországra a Lenovo szervizhálózata: örülhetnek az IdeaPad tulajdonosok.

A tesztgépet a Laptopszalon biztosította.

Előrebocsájtom, hogy nem vagyok egy nagy tablet fan, pedig elég sok eszköz fordult meg az elmúlt években a kezeim között, de az Miix adatlapja és ára megmozdított bennem valamit ami már több mint erőteljes érdeklődés.

Hirdetés
Termék megnevezése Lenovo IdeaPad Miix 10
Processzor Intel® Atom™ Z2760 – 1,80GHz (Cloverview)
Lapkészlet – (SoC)
Memória 2GB LPDDR2 800 MHz
Kijelző 10,1″ 16:9 (1366×768) fényes IPS panel -Kapacitív, 5 ujjas multitouch
Grafika PowerVR SGX 545 @ 533MHz
Merevlemez 64GB eMMC
Optikai meghajtó
Protok és csatlakozók micro HDMI, micro USB 2.0, kombinált audio ki/és bemenet, micro SD kártyaolvasó, dokkoló csatlakozó
Egyéb WiFi b/g/n, Bluetooth 4.0, Webkamera 720p
Akkumulátor kapacitása 2 Cella, 6800mAh. Li-Polymer
Méret 265 mm x 173 mm x 10,1 mm
Tömeg 0,58 kg
Operációs rendszer Windows 8
Fogyasztói ár (2013.09.) 142.900 Ft a „Folio case” billentyűzetes tokkal
Garancia 12 hónap Lenovo „háztól-házig” garancia

Már-már szinte vágyakozásnak is nevezhetnénk. Így kezdjük mindjárt a legfontosabbal: a gép szó szerint tokkal vonóval kerül bruttó 142900Ft-ba, így a piac legolcsóbbja, mellyel szerintem az első megfizethető, teljes értékű W8-al előtelepített táblagép a piacon. Bátran kijelenthetem, hogy a (szerintem) halva született RT-t el is felejthetjük mostantól. Tehát kici, ócó, kínai és mégis izgalmas, mert árával és tulajdonságaival új piacot nyit.

Lenovo IdeaPad Miix 10 teszt és Windows 8 gyorstalpaló 2in1

Kinek is ajánlhatnám a Lenovo belépő Windows 8-as tabletjét?

Az Android, iOS és W8 RT-vel szállított táblagépek nem titkoltan tartalom fogyasztásra vannak optimalizálva, tartalom előállításra még mindig valami produktívabb, desktop környezetben is használt operációs rendszer való. Így elsősorban azoknak ajánlanám, akiknek már van 1 vagy több Windowsos asztali gépe vagy közepes/nagyobb méretű laptopja. Könnyen belátható, a gép nem főgépnek van szánva, inkább második, vagy még inkább harmadik gépnek tartanám. Ha szeretnénk, hogy legyen egy olyan céleszközünk amin mindent ugyan ott találunk, ugyan úgy és ugyan azokkal a programokkal kezelhetünk, mint bármely másik gépünkön, de nem feltétlenül az íróasztal mellett szeretnénk ezt megtenni:

Céges VPN hálózat? Tanuló játék pár éves gyerekeknek? Sok ezer soros Excel tábla? Recept alkalmazás az asszonynak? Könyvelő vagy számlázó program? Ponyvaregény ebook lefekvés előtt? Távoli asztal segítség egy fontos ügyfélnek?  TV-nélkül megnézni a Forma 1 időmérőt a MinDigTV alkalmazáson át? Céges leveledbe egy képet még meg kell szerkesztened becsatolás előtt? Elővennél egy régebbi PC-s játékot nosztalgiából kikapcsolódásként? Videokonferencia a kollégákkal?  Facebook post a tengerpartról? Netalán rácsatlakoztatnál egy chipkártya olvasót a banki tranzakciókhoz? Vagy zenehallgatásra egy külső USB DAC-ot? Vonalkódolvasót a raktárban egy gyors leltárhoz?  TV-t a HDMI porton át a hotelszobában egy esti filmhez?

„No problemo”, egyik világ sem áll távol tőle, így megszületett az IT világ legújabb svájci bicskája 🙂 Ilyenre pedig sok mindenkinek szüksége lehet, aki nagy akkuidővel, extra könnyű súllyal, kis anyagi ráfordítással keres érintős eszközt, ami ráadásul vészhelyzetben egyúttal jó tartalék gépnek is.

Lenovo IdeaPad Miix 10 teszt és Windows 8 gyorstalpaló 2in1

Kik is az ellenfelek a szorítóban?

A már pár hónapja kapható Acer W510 (jelenleg kb.180000Ft) volt az első fecske, most pedig a Lenovo Miix után a Samsung ATIV Tab 3 – XE300 (még nincs hazai ára) és az Asus ViVoTab ME400c jelennek meg éppen a piacon, egymással szinte teljesen azonos paraméterekkel. Az ASUS már kapható is itthon, a tablet maga 140000Ft körüli összegtől beszerezhető, viszont a „TranSleeve billentyűzet” dokkoló és tokért hozzá még 35000Ft-ot elkérnek. Az üzleti vonulat képviselőit, mint a HP ElitePad 900 G1, DELL Latitude 10 és Lenovo Thinkpad Tablet 2, valamint a Microsoft saját referencia készülékét, a májusi megjelenésű Surface Pro-t (ami ráadásul itthon hivatalosan még mindig nem kapható) mivel jóval drágábban mérik, most hagyjuk is ki a játékból.

A Lenovo természetesen ügyesen állította össze a gépet, hogy az egyébként jóval drágább márkán belüli 11,6 és 12,5” Convertibles kategóriát ne fenyegesse. Így lehetnek és vannak is fájó hiányosságok, amik szinte semmibe nem kerültek volna beletenni, no de az hol lenne üzlet a gyártónak? Egyébként a magyar oldalon még sem a kategória, sem a konkrét gép nincs fent sajnos. Remélhetőleg hamarosan pótlásra kerül.

Kívülről mit hol találunk?

A dobozban a Miix-en és papírjain kívül a billentyűzetes tokját, hálózati töltőjét és egy microUSB OTG kábelt találunk, mindezt igen igényes csomagolásban.

Lenovo IdeaPad Miix 10 teszt és Windows 8 gyorstalpaló 2in1

Kibontva és először kézbefogva a tablet fizikai méretei teljesen átlagosak: 265mm széles, 173mm magas és 10,1mm vastag vékony. Egyben van, nem recseg, bátran akár a gyerek kezébe adható. A gép eleje fényes fekete, alul középen az új Windows logó a „home gomb” szerepét tölti be, és fel is éleszthetjük vele készenlétből. A tetején a kamera és mellette egy apró LED, mely a kamerának segít be gyenge fényviszonyok mellett. A bal oldalsávban pedig jól elrejtőzve a fényérzékelő. 

Lenovo IdeaPad Miix 10 teszt és Windows 8 gyorstalpaló 2in1 Lenovo IdeaPad Miix 10 teszt és Windows 8 gyorstalpaló 2in1

Hátul egy ezüst csík alatt rejtőznek a sztereó hangszórók egészen elfogadható hangminőséggel. A matricákért a hátulján kár volt, később megkopva eléggé elcsúfíthatják az összhatást majd. Felül csak a bekapcsológomb és a 3.5mm 4 pólusú jack aljzat tanyázik. Bal oldalt alulról indulva a töltő csatlakozó, a micro HDMI aljzat, a microSD (és az opcionális modem microSIM) helyének fedele, a mikrofon, majd a hangerő állítás fizikai gombjai. Jobb oldalt üres. Alul középen a micro USB csatlakozó, két oldalt mellette pedig a dokkoló csatlakozói.

Lenovo IdeaPad Miix 10 teszt és Windows 8 gyorstalpaló 2in1 Lenovo IdeaPad Miix 10 teszt és Windows 8 gyorstalpaló 2in1

KiMitTud

A Miix a családon belüli Tablet 2 butítása, a hardver majdnem ugyanaz: 10,1″-es, 1366×768 képpont felbontású IPS érintőkijelző (5 érintési pontot képes megkülönböztetni), kétmagos négyszálas 1800Mhz-en üzemelő Atom Z2760 processzor, 2GB RAM, 64GB tárolókapacitás, N-es Wi-Fi és 4.0 Bluetooth. Ami kimaradt: az NFC, a digitális toll, és a 3G modem is csak opcionális, valamint a két kamerából csak az előlapi maradt meg lebutítva 1 megapixelre.

Kevesen gondolnák de az x86 alapú Clovertrail platform CPU-i ARM-es vetélytársaival teljesítmény és fogyasztás tekintetében teljesen összemérhetőek, sőt. A 2 cellás 6800mAh Lithium-Polimer akku átlagos aktív nyúzással 5-10 órát vígan fogja bírni ami a teljesítményhez párosítva igazán dicséretre méltó.

A száraz tesztek helyett, hogy mit is tud teljesítményben a vas: Nagyságrendileg a processzor sebessége egy 4-5 éves középkategóriás laptop vagy 6-7 éves középkategóriás asztali PC-ének felel meg… kevésnek tűnik? Őszintén nem az, és most jön a csattanó, hogy akkor mégis hová fejlődött ez idő alatt a technika: az akkori teljesítményt mára 1/10-ed illetve 1/30-ad fogyasztási érték mellett produkálja a számolóegység! Mindezt passzív hangtalan hűtéssel. A legtöbb történés, ha nem is azonnali, de elfogadható reakcióidővel történik a gyengécske CPU ellenére, köszönhetően a W8 jóval optimalizáltabb voltának az összes elődjénél. Kijelenthetjük, hogy most megdőlt a: „csak minden 2. oprendszer sikerül jól a Microsoftnál” minta. A rendszer jó, csak még nem népszerű… Sokaknak meglepetés lehet de a 2GB RAM is elég lesz. TÉNYLEG. Kérem a következőt.

A megjelenítésért felelős GPU a PowerVR SGX 545 mely 533MHz-en üzemel. Benchmarkolni ismét felesleges, inkább konyhanyelven összefoglalva: Ami a jó hír: az az összes előforduló FullHD-s videó anyaggal elbír. Ami a kevésbé jó: teljesítménye elhelyezve az ARM-es GPU-k közé pontosan az iPAD 2 és 3 közé ékelődik be és némileg az nVidia Tegra 3 felett. Magyarul PC-s viszonylatban nem játékra van kihegyezve, így újabb 3D-s játékokat meg se próbáljunk telepíteni. Amiket Steamből gyorsan kipróbáltam: Botanicula, Machinarium, Darwinia, Legend of Grimrock (minimum beállítás 1024×768), Civilization IV, The Secret of Monkey Island Special Edition, Plants VS Zombies. Széles tehát a paletta: a régebbi egyszerűbb grafikájúaktól kezdve a point&click kalandjátékokon át, az újabb igényesen programozott indie játékokig bezárólag sok mindennel elüthetjük az időt! Bluetooth egeret készítsünk be azért a hajtépés megelőzésképp…

A következő megálló a háttértár. Mivel az én szememben ennek a sebessége a legkritikusabb, így az egyedüli benchmarkot a cikkben alant találjátok beollózva:

Lenovo IdeaPad Miix 10 teszt és Windows 8 gyorstalpaló 2in1

Nem túl fergeteges az igazat megvallva, mivel nem klasszikus SSD-vel hanem eMMC flash beágyazott memóriachippel van szerelve, ugyanis a Cloverview SoC-nek nincs SATA támogatása. Azért egy hagyományos 2.5” 5400rpm-es merevlemez helyett még mindig bármikor inkább ezt választanám 😉 Első bekapcsoláskor a 64GB helyett a tényleges tárhely amely fogad jóval kevesebb, ezért egy gyors 32GB-os microSD-re valószínűleg szükség lesz, de még jobb ha otthon végre rászánjuk magunkat és beszerzünk egy NAS-t (de ez már egy másik cikk témája).

A boot idő rendkívül gyors, kb.10másodperc viszont ezt kivárni sem lesz szükséges legtöbbször, köszönhetően az elképesztő stand-by időnek ami közel 2 hét (persze ha más dolga sincs az akkunak, azonban akkor is elképesztően jó).

A beépített WIFI erőssége teljesen korrektnek értékelem, többet nem is várhatnánk. Életszerű szituációkban tesztelve:

– 10-12 méter, 1 vastag főfal és 1 vékony válaszfal teljes takarásában: 600 kbyte/mp. Mire elég? 720p youtube töltés nélkül, XviD film NAS-ról.

– 10-12 méter, 1 vastag főfal és 1 vékony válaszfal részleges takarásában: 2000 kbyte/mp. Mire elég? 1080p youtube töltés nélkül, 1080p film NAS-ról.

– 7-8 méter, 1 válaszfal +gardróbszekrény: 3000 kbyte/mp. Mire elég? veszteségmentes FLAC zene NAS-ról, MinDig TV m1HD adás.

A T-homeos CISCO router mellett a legmagasabb mért érték 4200 kbyte/mp volt.

A hangminőség megfelelő fejhallgatóval egészen kiváló a jackről, köszönhetően az Intel saját hangchipjének.

Kijelző, tok, akkuidő

A fényes IPS kijelzőt napfényben ugyan nem lesz élmény használni, de a 466cd/m2 fényerőnek köszönhetően vészhelyzetben azért elboldogulunk majd rajta. 1366×768-as felbontása több mint elegendő lesz, pixel háborúzzanak csak a többiek értelmetlenül a GPU teljesítménynének és az akkuidő kárára. A színek természetesek, élénkek, a fekete viszont lehetne kicsit jobb. Ha tehetjük használjuk minél kevesebb környezeti fényforrással, és akkor a saját tükörképünk és újlenyomat-kiállításunk helyett a tartalomra tudunk majd koncentrálni. Akik nem tudnák ez egyelőre kapacitív érintőtechnológia velejárója, majd egyszer ezen a korszakon is túl leszünk, nyugi.

Lenovo IdeaPad Miix 10 teszt és Windows 8 gyorstalpaló 2in1

Az árból a „Folio case” billentyűzetes tok 15.000 forintot képvisel. Ez olyan összeg amennyiért nem érdemes otthagyni a boltban, higgyük el. Merthogy ennyi pénzért olyan magyar billentyűzetet kapunk mely vékonysága ellenére meglepően komfortos nyomásponttal rendelkezik, a tok pedig tökéletes és esztétikus védelmet biztosít a gépnek. Csukott állapotban mágneses záródása nincs, de nem is érezni a hiányát. A tokba való behelyezés és kivétel teljesen egyszerűen működik, a dokkra való ráhelyezést követően a felső sarkainál könnyedén, de mégis stabilan be, illetve kipattannak a gép sarkai.

Lenovo IdeaPad Miix 10 teszt és Windows 8 gyorstalpaló 2in1

Nyitott állapotban kitámasztva egyetlen fix dőlésszög áll rendelkezésre, de ez nagyon jól eltalált és kicsit más szögből sem zavaró köszönhetően az IPS panelnek. A rögzítő mágnes nagyon stabil tartást ad az érintőképernyő használatához. Amire szükség is van, ugyanis touchpadot nem fogunk találni. A tok és a dokkoló nyitott béli állapotának kompaktságát úgy látszik előrébb tartották a Lenovo mérnökei és ha már érintésre optimalizálták azt a fránya felhasználói felületet akkor hadd használja a kedves vevő. Jogos. Viszont mivel azért vettünk ilyen gépet, hogy régebbi vagy nem épp érintőfelületre optimalizált programokhoz is hozzányúlhassunk, így egy bluetooth egér mindenképp elengedhetetlen kelléke lesz a csomagnak. Mellékesen megjegyzem némi akarással az érintőkijelzővel és dokkolóval plusz pár billentyűkombó ismeretével minden probléma áthidalható volt a teszt ideje alatt a régi játékok vezérlésének kivételével. De mit nem adnék egy jó pöcökegérét a ‘GHB’ szentháromságban…

A gép jó táblagéphez illően passzív hűtésű, tehát hangtalan (‘ciripelés’ se). Az OCCT 4.4.0 szerint a CPU átlagos terhelésnél 64 °C-ról indít és teljes terhelésen pár perc után beáll 84-85 °C-ra. Kívülről mindebből az előlapon 38 °C, a hátlapon pedig 40 °C mérhető. Amint visszaesik a terhelés 10% alá a CPU azonnal visszahűl 56-60 °C-ra. Bravó Lenovo!

Ki tud mutogatni, avagy Windows 8 gyorstalpaló

Az első indításnál a birtokbavételhez az alábbi lépéseken kell túlesni:

1: nyelvválasztó (angol/magyar)

2: terület és nyelv választás

3: licencszerződés elfogadása

4: személyes beállítások (szín, számítógép neve)

5: WIFI hálózatra csatlakozás

6: alap beállítások

7: bejelentkezés módja (Live accounttal történő bejelentkezésnél a meglévő W8 gépünkön beállított színséma és háttérkép fogad)

8: jöhet az újraindítás

9: egy kis demo a használatról ami kimerül az oldalsáv előhívásában (facepalm)

10: él a rendszer, üdv „csempék”

Régi motorosoknak az első útja az asztalra fog vezetni garantálom: tényleg megvan? Meg. Meg lehet nyugodni. Elmondhatom, hogy több mint 1 éve használom a W8-at napi szinten az otthoni asztali PC-men, így tőlem igazán elfogadhatjátok az alábbi megrázó sorokat:

IGEN. A W8-at érintőkijelzővel újra KELL tanulni konkrétan. Csak semmi Classic Shell vagy hasonló csalás mint egy asztali PC-n vagy laptopnál amit javasolni szoktunk. Tessék rászánni az időt és kitanulni minden fortélyát. A szándék nélkül, hogy most bizony a megszokott Windows egy új felhasználói felületének (UI) kezelését fogjuk elsajátítani, kár is kifizetni a vételárat.

A klasszikus asztalon induláskor az alábbiak várnak:

– Intel AppUp center (1-2 frissítés után Lenovo App Shop-ra átneveződik)

– Lenovo Veriface (arcképes bejelentkezés, ha már rutinosan eltaláljuk a kamerába bámulás szögét gyenge fényviszonyoknál kb10mp az egész procedúra míg beenged, egy komolyabb jelszó beírása sem gyorsabb)

– McAffee 30napos próbaváltozat

– Office 2013 365 próbaváltozat

– Userguide (tessék elolvasni, minél jobban rögzül az egész UI, később annál több örömünket leljük a használatban)

Előbb-utóbb az asztalon is szeretnénk ügyködni majd azért az érintőképernyővel, így szerintem a dpi-t érdemes legalább 125%-ra, de akár 150%-ra is felhúzni, továbbá a tálcát áthelyezni a bal oldalra, ugyanis a nagyobb dpi miatt lesznek ablakok, amiket nem fogunk tudni „leOKézni”.

Mindenképp javasolt minél hamarabb a Windows frissítéseket, és a Support alkalmazásban a driver és BIOS frissítéseket feltenni. A Lenovo Companion APP-ban is található oktató rész ezt is nyugodtan nyomkodjuk végig: ismételni/tanulni, hisz még mindig csak most kezdtünk el ismerkedni a rendszerrel. A How To DO Windows 8 amúgy elég röhejesen, de azzal indít, hogy olyan bővítményeket használ amelyek csak az Explorer asztali változatával hajlandó működni. LOL, nesze neked „Hozd ki a legtöbbet a Windows 8-ból!”

Lenovo IdeaPad Miix 10 teszt és Windows 8 gyorstalpaló 2in1

Gyors minilexikon a kézgesztusokról

– balról jobbra húzunk a szélen túlról: alkalmazásváltó (Alt+Tab)

– balról jobbra húzunk a szélen túlról majd gyors vissza: alkalmazás választó

– jobbról húzunk balra a szélen túlról: gombok sávja

– fentről vagy lentről húzunk picit a szélen túlról: menü tálca

– fentről húzunk középig a szélen: osztott képernyőre helyezés

– áthúzzuk fentről lefelé az egész képernyőn az ujjunkat: alkalmazás bezárása

– alkalmazás csempén kis lehúzás: kijelölés (menüsor egyúttal megjelenik a lehetséges opciókkal mint a felületről való eltávolítás)

– alkalmazás csempén határozott lehúzás: alkalmazás mozgatás

– és a 2 ujjas kicsinyítés nagyítás is köszöni jól van

Nálam első indításnál az alkalmazások és frissítések az Áruházban konkrétan nem éppen települtek fel, de a jó öreg újraindítás még mindig sok mindenre gyógyír. Az Áruházban én sem gondoltam volna, de a kezdeti nehézkes indulás után mára több mint 100000 alkalmazás van fent. Ezek között meg kell lelnünk a nekünk megfelelőeket majd természetesen. Éppen ezért nem is térek ki gyárilag miket találunk a kezdőképernyőn: fedezzük fel, szedjük le ami nem kell, kísérletezzünk.

A Microsoft persze régiónként más és más alkalmazásokat jelenít meg a felhasználóknak, viszont mindent látni ugye de jó volna: ezért ahogy beléptünk az Áruházba → Beállítások → Beállítások újra → Legyen egyszerűbb az elsődlegesként beállított nyelvű alkalmazások megtalálása: (kösz de kösz) Nem! Heuréka, ezek után már meg is találjuk azokat az alkalmazásokat is majd – a nevük begépelésével az Áruház főoldalán akár -, amiket a googliban előre szorgalmasan összegyűjtöttünk külföldi oldalakról, hogy majd mi is kell nekünk, hogy jól belakjuk az új táblagépünket. Fel kell ugyan úgy ruházni az ízlésünknek/érdeklődésünknek megfelelő alkalmazásokkal mint a megszokott asztalos felületet, ezért alkalmazás ajánlgatásba nem is szeretnék belemenni, jó vadászatot.

Sajnos bosszantó alkalmazás hibákba is sikerült belefutni, amire gondolom folyamatosan jönnek majd ki javítások: például az Áruházban legtöbbször visszalépett a főoldalra akárhol is jártam akkor, amikor éppen befejezett egy letöltést vagy frissítést. Találtam olyan alkalmazást is, ami egyszerűen nem is indult el, vagy másik épp ultramagas frekvenciára késztette a gép hangszóróját, amin csak egy kikapcsolás segített. Vagy, hogy pont a Google Search alkalmazásban lévő Youtube kliensben szürkült el a videó néhanapján míg az Explorerben meg tökéletes volt. Kicsit komolyabb minőségi ellenőrzés még elkélne majd ide tehát.

Ki kíváncsi a konklúzióra?

Nehéz szétválasztani a hardvert és szoftvert egy ilyen készüléknél, a kettőnek együtt kell éljen a nagybetűs felhasználói élményhez. Ezért nem is veszem a végértékelésben külön a kettőt. Őszintén nagyon akartam szeretni már a kézbevételt megelőzően, és szerencsére nem is okozott csalódást. Használat közben az embernek kicsit deja vu érzése van, hogy ezt a tapogatózást, felhasználón való kísérletezést egyszer már átélte a Androidos készülékek és rendszer fejlődésénél, csak a Microsoft kicsit később kezdte el az utat ebben az esetben mint a Google. Az irány viszont nem rossz, ráadásul a 8.1 ‘Blue’ is mindjárt itt van. Talán a kommunikáción kéne kicsit változtatni, és maga a felület megismertetésére nagyobb nyomatékot helyezni a potenciális új felhasználóknál. Hisz a stabilitás rendben van, és ugyan ez a körítés később, ha kijön egy Temash CPU-val és 4GB RAM-mal, valószínűleg nagyobbat fog ütni megfelelő árazással. Ám addig is örüljünk az első – hazai szinten is – megfizethető Windows 8-al előtelepített táblagépünknek.

Lenovo IdeaPad Miix 10 – Értékelés
Előnyök + Teljes értékű Windows 8
IPS kijelző
Kiváló billentyűzetes tok
Hangtalan
Jó akkumulátor
Hátrányok USB port rossz helyen
Fényes kijelző
Csak 12 hónap jótállás
BT egér nélkül lehetnek elérhetetlen dolgok
Alternatívák   Acer W510
Asus ViVoTab ME400c
Samsung ATIV Tab 3

 

Lenovo IdeaPad Miix 10
Dizájn 9/10 pont
Anyaghasználat 8/10 pont
Súly 10/10 pont
Csatlakozók 7/10 pont
Bővíthetőség 7/10 pont
Szerviz és garancia 8/10 pont
Kijelző 10/10 pont
Zsanér
Billentyűzet 10/10 pont
Érintőképernyő 9/10 pont
Játékos teljesítmény 4/10 pont
Hangrendszer 9/10 pont
Zajszint 10/10 pont
Hűtéshatékonyság 10/10 pont
Akkumulátor 10/10 pont
Ár/érték arány 9/10 pont
Összegzés 86,66%

 

boba6

 

Ajánlott cikkek:

– Milyen notebookot / laptopot vegyek?
– Hogyan használjuk notebookunkat / laptopunkat?
– Turbózd fel laptopodat és válts SSD-re!

Hasznos cikkek:

– A Laptop akkumulátorokról és használatukról
– Rendszeres időközönként tisztítsuk ki (és meg) laptopunkat!
– A laptop kijelzőkről nagy általánosságban
– Pixelhiba a notebookoknál
– Üzleti notebookok előnyei

Szerkesztőségünk segítsége olvasóink részére:

– Segítünk első notebookod kiválasztásában!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét