Lenovo MIIX 10: A tabletek új generációja

0
330

A Computex 2013 újabb érdekességeket hozott el számunkra, ugyanis a Lenovo leleplezett egy 10” hüvelykes a Microsoft Surface Pro -jához hasonló, ámbár annál sokkal olcsóbb készüléket. A Lenovo MIIX 10-en ugyan olyan teljes értékű Windows 8 fog futni mint a Microsoft Surfca Pro vagy a HP Envy X2 készülékén. Mint az Envy-ben úgy az MIIX 10-ben is egy viszonylag lassúnak számító 2 magos Intel Atom Z2760-as processzor dolgozik melynek órajele 1,8 GHz, viszont jobb akkumulátoros üzemidővel számolhatunk mint például a Surfa Pro esetében, mely körülbelül 8-10 órát bír egy feltöltéssel.

Lenovo MIIX 10: A tabletek új generációja

Érdekesség, hogy az MIIX 10-hez olyan tokot fogunk kapni ami állvánnyá is alakítható ráadásul még a billentyűzet is megtalálható benne. A Lenovo noteszgépek híresek a jó billentyűzeteikről éppen ezért a gyártó jó hagyományához mérten a MIIX 10-be is közel olyan jó billentyűzetet helyezett el, hogy az ne menjen a felhasználói élmény rovására.

Lenovo MIIX 10: A tabletek új generációja

A megjelenítésről a 10” hüvelykes IPS panellel ellátott érintőkijelző gondoskodik, natív pixelfelbontása pedig 1366 x 768p. Hardverkonfigurációt illetően 64 GB SSD, 2 GB memória, 1 db micro HDMI port, USB 2.0, 1,3 MP webkamera és egy teljes méretű SD kártyaolvasó tartozik bele az alapfelszereltségbe.

Lenovo MIIX 10: A tabletek új generációja

Árcédulája pedig igen kedvező, ugyanis az alapfelszereltség már 600 amerikai dollárért (135.000 HUF) a miénk lehet az értékesítés pedig világszerte 2013 júliusában kezdődik meg. A Lenovo ezen felül még azt is bejelentette, hogy dolgozik az MIIX 8” hüvelykes verzióján is, melyet 2013 őszén szándékozik bemutatni a nagyérdemű számára.

Forrás: pocket-lint.com

 

Pucu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét