Lenovo ThinkPad X1 Carbon G10 OLED: Még szebb kép, cserébe kisebb akkumulátor időtartam

0
454

Amennyiben ilyen eszköz vásárláson gondolkodna valaki, egy dolgot biztosan figyelembe kell vennie. Ha OLED kijelzővel kéri, sokkal szebb vizuális élményben lesz része, azonban ennek az oltárán akkumulátoridőt kell feláldozni.

Képminőség és akkumulátor-élettartam – két olyan jellemző, amelyeknek első ránézésre nincs sok köze egymáshoz, de közelebbről megvizsgálva szorosan összefüggnek, legalábbis a laptopoknál. Nagyobb felbontás? Magasabb fogyasztás. OLED technológia? Magasabb fogyasztás.

Következésképpen a vásárlók gyakran választás előtt állnak: a legjobb kijelzőt választom, és inkább az asztalhoz kötődöm? Vagy megelégszem valamivel gyengébb képernyőminőséggel, és cserébe kapok egy sokkal jobb akksiidejű notebookot?

Nagyon jó példa erre a Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10. Van belőle IPS technológiát használó Full HD kijelzős változat is, ami még a “Low Power” címkét is megkapta. Ez a modell remek akkumulátoridővel rendelkezik. Azonban létezik 2,8K-s OLED kijelzős modell is, ami képélményben teljesen más ligában szerepel, viszont az akkumulátorideje ezáltal nagyjából a felére csökken a független tesztek alapján.

Ti mit gondoltok? Akkumulátoridő vagy képminőség?

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét