LG Optimus 4X HD és Optimus L7 Jelly Bean frissítés

0
123

Két véglet. Az LG Optimus 4X HD a tavalyi év egyik legerősebb mobiljának számított, míg az L7 a középső szegmenst célozta meg, ahonnan azóta csak lejjebb süllyedt. Az LG hivatalos sajtóközleményben tudatja a felhasználókkal, hogy megérkezett az oly’ rég óta várt Jelly Bean (4.1.2) frissítés.

LG Optimus 4X HD és Optimus L7 Jelly Bean frissítésA 4X HD tavaly nyáron, körülbelül egy időben jelent meg a Nexus 7-tel és a Jelly Bean-nel, így elmondhatjuk, hogy eléggé megváratták a felhasználókat. A Tegra 3 SoC-on alpuló telefon az egyik, ha nem a legutolsó négymagos telefon, ami megkapta a már nem a legfrissebb Android szoftvert, még a HTC One X is megelőzte, pedig a tajvani gyártó sosem volt híres a gyors verziókövetésről.

LG Optimus 4X HD és Optimus L7 Jelly Bean frissítésEzzel szemben az Optimus L7 kicsit korábban került a boltok polcaira, de első sorban nem a kiemelkedő teljesítmény miatt választották a felhasználók. Az egymagos Qualcomm processzorral és 512 MB RAM-mal rendelkező mobil is abban a kiváltságos helyzetben van, hogy ezt a generációt még megkapja. Miért kivételes? Sok gyártó a hardverre fogja a frissítés hiányát mondván, az már nem lenne képes megfelelően működtetni az új rendszert. Manapság már a legtöbb felhasználó tudja hogy ez nem igaz, csupán a saját UI-juk követel meg annyi erőforrás, melyet ha átcsoportosít a rendszer, akkor kvázi használhatatlan lesz. Így például sok HTC tulajjal szemben szerencséek lehetnek az Optimus L7-tel rendelkezők.

Hirdetés

Anno mindkét modell 4.0.3-as Ice Cream Sandwich-el érkezett, amihez képest a Jelly Bean sok újdonságot hozott, többek között a 2012-es év leginnovatívabb fejlesztését a Google Now-t, több biztonsági újítást, továbbfejlesztett felhasználói interfészt és jobb kezelhetőséget, hogy csak néhány érdekességet soroljunk.

A hivatalos sajtóközleményből egy részlet:

Budapest, 2013. április 11. – Az LG Electronics Magyarországon is elérhetővé tette az Android operációs rendszer Jelly Bean (JB) 4.1.2-es verzióra történő frissítését az LG Optimus 4X HD és Optimus L7 okostelefonok vásárlói számára. A Google legújabb Androidos platformja még kényelmesebbé teszi ezeknek a fejlett okostelefonoknak a használatát, és tovább javítja a felhasználói élményt.

A Jelly Bean frissítés által gördülékenyebbé válik az Android szofter, ráadásul a kezelőfelület is gyorsabb lesz. Az operációs rendszer frissítés az LG magyarországi weboldaláról tölthető le.

JOGI NYILATKOZAT: AZ LG JOGILAG NEM KÖTELES BIZTOSÍTANI A JB VERZIÓRA TÖRTÉNŐ OPERÁCIÓS RENDSZER FRISSÍTÉST. AZ LG SAJÁT BELÁTÁSA SZERINT DÖNTHET ÚGY, HOGY A JB OPERÁCIÓS RENDSZER FRISSÍTÉSRE VONATKOZÓ TERVÉT ELŐZETES ÉRTESÍTÉS NÉLKÜL NEM FOLYTATJA, ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY A LEGJOBB FELHASZNÁLÓI KÖRNYEZETET MEGŐRIZZE AZ LG OKOSTELEFONOK HASZNÁLÓI SZÁMÁRA.

 

Bazsa

Forrás: LG sajtóközlemény

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét