Macbook: Az első ARM MacBook akár 20 órás akkumulátoridővel érkezhet

0
317

A14X bionic chipset, akár 16GB RAM, valamint 720p-s webkamera is társul ehhez.

Az új széria lehet az első Macbook, ami ARM chipsetet kap, ez az A14X Bionic. A házon belüli chipset akár 16GB RAM-mal, 1TB SSD-vel, 720p-s kamerával és 4. generációs butterfly billentyűzettel kiegészítve lehet a vásárlóké. Valamint a 15-20 órás akkumulátoridő elég jól hangzik.

Pár napja egy @komiya_kj nevű twitter felhasználó osztott meg információkat a megjelenésről illetve az árazásról. Állítása szerint a 12 inch-es Macbookot Október 27-én fogják bemutatni. Az új eszköz várható ára 1099 dollár de akár lehet egy jóval emészthetőbb, 800 dolláros eszközzel is számolni.

Hirdetés

Ugyan ez a Twitter felhasználó pontos specifikációkat fedett fel posztjában. Ezt megerősíteni senki nem tudja, jobb nem készpénznek venni.

@komiya_kj szerint a következő lesz a specifikáció: 12-inch Retina kijelző, 8 vagy 16GB RAM, 256, 512 vagy akár 1TB-os háttértár. Ez mind egy passzív hűtésű A14X Bionic chipsettel lesz párosítva.

A gép elvileg kevesebb, mint 1 kg-os lesz és csak egyetlen USB Type-C port áll majd rendelkezésünkre töltésre és adatátvitelre egyaránt. A 720p-s webkamera kicsit csalódás lenne, ugyanis már évek óta ezt használja az Apple. Hasonló véleménnyel vagyunk a billentyűzetről, ami egy lépés lenne hátra az Apple-től, ugyanis már a jelenlegi MacBookban is scissor switch található.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét