Még több gyárat építene a Samsung Indiában

0
204

Új hírt közölt a The Economic Times, miszerint a Samsung egy lényeges gyártórészlegét Indiába helyezné át. A Samsung már közölte az Indiai kormánnyal, hogy az új gyárban 40 milliárd dollár értékben gyártana telefonokat a következő 5 évben (Rs 3 lakh crore). Ennek legnagyobb része pedig exportálásra kerülne.

A beruházás főleg Vietnámot érinti, ez az ország a második megnagyobb okostelefon exportőr Kína után, valamint itt található a Samsung egyik legnagyobb telefongyára is. Tavaly a Samsung bezárta az utolsó, még működő gyárát Kínában. Ezután pedig megnyitotta legnagyobb okostelefon gyártó létesítményét az Indiai Noidaban, amely komoly szerepet tölt be mind a Samsung, India, valamint az okostelefon piac életében is.

Jelenleg a Samsung telefonjainak fele Vietnámban készül, de a Brazíliai és Indonéziai gyárak is jelentős termelést folytatnak.

Hirdetés

A globális piacon érték szerint az Apple 38%-os, a Samsung 22%-os részesedést tudhat magának, azonban mennyiség szerint a Samsung 20, az Apple 14%-on áll.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét