Megdöbbentően magas iPhone 11 és 12 eladások és bizonyos gyártók szinte teljes kiszorulása az USA piacán – Counterpoint elemzés

0
227

A Counterpoint Research elemzőközpont legújabb jelentése megdöbbentő adatokat tartalmaz. Az Apple-nek sikerült csak az USA piacán 9,5 millió iPhone-t eladni 2020 decemberében, amely 64%-os piaci részesedést biztosít neki, a második helyezett a Samsung 20%-kal. A Google-t a Pixel 4a és Pixel 5 tartják életben ezen a piacon, de a Motorola és az Alcatel szinte teljesen kiszorul.

Fontos jelentést tett közzé a Counterpoint Research cég, amelyben részletesen bemutatja a telefon eladásokat az Egyesült Államok piacán 2020-ban, legmegdöbbentőbb az Apple teljesítménye. A kutatók szerint 2020 decemberében összesen 14,9 millió okostelefont adtak el (és nem csak szállítottak) az USA-ban, az Apple pedig ebből egy jókora szeletet, egész pontosan 64%-ot „csípett le”. Csak a tavalyi év utolsó hónapjában 9,54 millió iPhone-t sikerült értékesítenie az Apple-nek, amellyel köröket vert összes többi riválisára a piacon. Mind az iPhone 11, mind a 12 óriásit ment/megy, egy versenytársát már szinte megsemmisítette az Apple.

Samsungék háza táján sem rossz a helyzet, a cég köszönetet mondhat az S20 szériának igencsak kedvező második és harmadik negyedéves értékesítéseiért. Habár az éves rekord 33% (április és május), év végén ez visszaesett 20%-ra. Ez tehát azt jelenti, hogy a Samsung decemberben körülbelül 2,98 millió telefont adott ez az Egyesült Államokban, míg a harmadik helyen álló LG 8%-ával 1,19 millió darabot értékesített. Éves összehasonlításban mindkét koreai vállalat piaci részesedése hasonló, a Samsing 20%-ot ért el 2019-ben és 2020-ban is, míg az LG 19-ben 10%-on, 2020-ban 8%-on állt. Ezzel szemben az Apppe 2019-ben elért 49%-os eredményét egészen 64%-ra tudta feltornázni, amely bizonyára más okostelefon gyártókat nagyon megviselt.

Hirdetés

Júliusra úgy tűnt, hogy a Google-nek ideje elfelejtenie ezt a piacot, azonban köszönhetően az augusztusban érkezett Pixel 4a-nak (valamint a később megjelent 5G-s variánsának) és ezen telefonok remek kamera specifikációinak, valamint garantált támogatásuknak a cég életben tudott maradni az amerikai okostelefon piacon. Habár a Google-t nem zúzta szét az Apple, nem volt ilyen szerencsés a ZTE: a céget ért amerikai szankciók teljesen eltávolították a piacról. A Motorola és az Alcatel szempontjából még mindig bizonytalan a helyzet, 2019-ben mindkét cég szép szeletet tudhatott magának a tortából, mára azonban már egy-egy tejszínhab maradékért küzd (már ha a tortás hasonlatnál maradunk).

Az „others” avagy egyéb érsz olyan cégeket foglal magában, mint a OnePlus, Lenovo, Xiaomi stb. Ezen cégek súlya szintén csökkent, főként az Apple uralmának terjeszkedése miatt.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét