Megérkezett az iPhone 12 széria

0
522

A leakereknek köszönhetően az elmúlt hetekben, hónapokban már szinte minden fontosabb információ kiszivárgott az Apple új telefonjairól. Azonban megtörtént a hivatalos bejelentés, lássuk a részleteket!

Október 13-án a „Hi, Speed” névre keresztelt Apple esemény keretein belül jelentették be az iPhone új generációját. Legnagyobb innovációként (amiért a mottó az lett, ami) az 5G kompatibilitást hangsúlyozták ki, ugyanis az összes új iPhone támogatja az 5G-t.

Idén jött el az iPhone dizájnjának újításának ideje. Az most megjelent eszköz egy laposabb, szögletesebb külsővel rukkol elő, amely kicsit az iPhone 4-re hajaz, azonban ez teljesen nem igaz, ugyanis az iPad Air és Pro formavilágához igyekeztek igazítani új telefonjukat a tervezők.

Hirdetés

Az iPhone 11-hez hasonlítva az új 12-es 11 %-kal vékonyabb, 15 %-kal kisebb és 16 %-kal könnyebb. Fehér, fekete, piros, zöld és kék színben lesz elérhető.

A számítási teljesítményről a már híres A14 Bionic gondoskodik, amely a gyártó állítása szerint 50%-kal gyorsabb mint bármely Androidos chip. Fontos megjegyezni, hogy 5 nm-es technológiát használ, és 40%-al több tranzisztort tartalmaz, mint az A13.

Három darab hátlapi kamerát kapunk, amelyekkel akár 4K 60 fps videókat is rögzíthetünk.

Az alapmodell 6,1 hüvelykes Super Retina XDR névre keresztelt Apple-exklúzív OLED kijelzőt kapott, amely 460 ppi képpontsűrűsége kétszer annyi pixelt jelent, mint az iPhone 11 esetében. A Maximális fényereje 1200 nit és HDR 10 támogatottságú. Büszkén jelentette be az Apple, hogy az üveg szimplán erősebb, mint bármilyen más telefonban van jelenleg a piacon.

Sajnos, vagy nem sajnos, döntse el mindenki magának, a NOTCH maradt a helyén, a méret azonban minimálisan csökkentették.

A hír igaz volt, meglépte az Apple:

a dobozból kimarad a töltőfej és a fülhallgató

Egy kisebb verzió is érkezik a telefonból, aminek nagyon sokan várták az eljövetelét, ugyanis nem mindenkinek szimpatikus a kéttenyérnyi telefon víziója. A világ legkisebb 5G-s telefonja ez, csupán 5,4 collos képernyővel rendelkezik és káva nélküli, azaz tényleg nagyon „jól áll a kézben”. IPhone 12 Mini névre keresztélték, ahogy a szivárgások is leírták és hardveresen az ugyan azt kapja, mint nagyobb társai. Piros pont Apple!
Az alapmodell és a Mini legkisebb háttértára is 64 GB lesz. Az iPhone 12 Mini fehér, fekete, vörös, kék és zöld színekben kápráztatja majd a vevőket.

iPhone 12 Pro és Pro Max

Főleg kamera terén hoznak újítást a „Pro” jelzővel ellátott modellek.

Az iPhone 12 Pro az alapmodellhez hasonlóan 6,1 collos kijelzővel rendelkezik, míg nagytestvér, a Pro Max 6,7 hüvelyk. Ez pedig azt jelenti, hogy a valaha volt legnagyobb iPhone született meg.

A Pro modellek arany, kék, grafit és ezüst színben lesznek elérhetők, legkisebb tárhelyük pedig 128 GB lesz.

Világszerte október 16-ától előrendelhető az összes modell, a Pro és Pro Max október 23-án jelenik meg, míg a 12 és Mini eszközök november 13-án.

Az Apple honlapja szerinti eszközárak idehaza pedig a következők:

  • iPhone 12 Mini: 299.990 ft
  • iPhone 12: 349.990 ft
  • iPhone 12 Pro: 439.990 ft
  • iPhone 12 Pro Max: 479.990 ft

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét