Megérkezett az LG V10

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A kiszivárgott képek és videó alapján már tudni lehetett, hogy valami érdekes újdonsággal készül az októberi bemutatóra a vállalat. Nos, a mai napon bejelentett V10 valóban szolgál néhány újítással.

Megérkezett az LG V10

Az 5,7 hüvelykes, QHD felbontású kijelző felett egy másodlagos megjelenítő foglal helyet, melynek felbontása 160 x 1040 pixel. Utóbbi valószínűleg egy AMOLED egység, mivel a gyártó szerint a második kijelző mindig aktív lehet anélkül, hogy az üzemidőre ez hatással lenne. Ezen a kis kijelzőn egyébként különböző értesítések, üzenetek vagy akár kedvenc alkalmazásaink ikonjai is megjelenhetnek. A hivatalos fotókból kiindulva még az is elképzelhető, hogy a fő kijelző is AMOLED, hiszen a képeken lezárt képernyőn megjelenő óra és dátum van, ami minimális fogyasztással csak ezzel a kijelzőtechnológiával érhető el.

Megérkezett az LG V10 Megérkezett az LG V10

A V10-ben egy Snapdragon 808 lapkakészlet dolgozik, mely mellé 4GB RAM jár. A tárhely mérete óriási, 64GB alapból, mely még bővíthető is akár 2TB-os microSD kártyával. A hátsó kamera 16 megapixeles, f/1.8 rekeszértékű, optikai képstabilizátorral és dupla tónusú LED villanóval rendelkezik. A gyors fókuszálás érdekében lézeres fókuszt kapott. Az előlapon két kamera is van, mindkettő 5 megapixeles. Ezzel a megoldással érték el azt, hogy 120 fokos látószöggel rendelkezik a telefon. Egyszerre képes az összes kamerával videót rögzíteni a készülék, majd a videózás után saját magunk választhatjuk ki, hogy mely felvételt tartsuk meg. A hangerő és feloldó gomb itt is a hátlapra került, utóbbi már ujjlenyomat-olvasóval is el van látva.

Megérkezett az LG V10 Megérkezett az LG V10

A 159,6 x 79,3 x 8,6 mm-es készülékház körben rozsdamentes acéllal van körbevéve, amely amellett, hogy minőségi megjelenést ad, nagyon jól védi a telefont az esések ellen. A hátlap a Dura Skin nevű megoldás, amely egy szilikon szerű anyag, így ellenáll a karcoknak. Ez egyébként levehető, az alatta lévő 3000mAh kapacitású akkumulátor pedig cserélhető.

Megérkezett az LG V10

A forgalmazás Koreában ebben a hónapban kezdődik, fehér, fekete, kék, bézs és opál színben lehet megvásárolni. Később kapható lesz a Amerikában, Kínában, Dél-Amerikában, a Közel-keleten és egyéb ázsiai országokban. Hogy Európa miért maradt ki egyelőre rejtély, lehetséges, hogy ide más néven fog eljutni, talán a G4 Pro néven. Az árazás és a többi ország megjelenési dátuma később derül majd ki.

Forrás

DMR

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?