Megmutatja a Google, hogy milyen helyadatokat ment rólad

0
61

A Google fejlesztői blogján megosztott bejelentés alapján az új megoldás Timeline, vagyis Idővonal néven fut, és egy könnyen áttekinthető formában mutatja meg a helyelőzményeinket, egyenként vagy teljes egészében is lehetővé téve a törlésüket. A funkció csak azoknál működik, akik bekapcsolták a Location Historyt (ez alapból nem aktív). A Timeline elérhetővé válásakor egy figyelmeztetés tájékoztatja majd a felhasználókat, az adatok pedig a készülékünkön kerülnek mentésre.

Aki szeretné, akár Google felhőjébe is készíthet biztonsági mentést az Idővonalról, melynek kapcsán a vállalat azt állítja, hogy titkosított formában kerül tárolásra, ezért ők sem látják a tartalmát. Itt azonban még nincs vége, a vállalat további változtatásokat is eszközöl. Ezek részeként 18-ról 3 hónapra módosítják a Helyelőzményekben őrzött adatok automatikus törlését, de aki szeretné, meghosszabbíthatja a beállítást.

További újdonság, hogy a Térképben a pozíciónkat jelző kék pöttyre nyomva közvetlenül is elérhetjük majd a helyadatainkhoz fűződő beállításokat. Az Google Térképeket érintő változtatások valamikor később, december végén vagy a jövő év elején futnak be iOS-en és Androidon egyaránt.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét