Mégsem M3 chip lesz az újdonsült iPad Pro modellekben

0
1255

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója úgy tudja, hogy az M3 chipset helyett az Apple kapásból az M4 lapkára fog váltani az új iPad Pro modellek esetében. Az Apple házon belül fejlesztett chipsetének említett generációja még nem mutatkozott be hivatalosan, de Gurman ezzel kapcsolatban is megosztott néhány információt április elején.

Amennyiben az M4 chip az új iPad Pro-val együtt debütál, az azt jelenti, hogy az Apple első valóban mesterséges intelligencia alapú eszköze lesz az új prémium táblagép. Az újságíró szentül meg van győződve erről, ráadásul ez részben magyarázatot adhat arra, hogy miért kellett olyan sokáig várni az új iPad modellekre.

Elsőként az Apple táblagépjeinek történetében az új iPad Pro készülékek OLED képernyővel érkeznek majd, amely a fokozott megjelenítési minőség mellett lehetővé teszi, hogy az újdonságok legyenek minden idők legvékonyabb iPad-jei. Az Apple idei Worldwide Developers Conference eseményének középpontjában az fog állni, hogy az M4 chip és az új iPad Pro modellek miként használják ki az ősszel érkező iPadOS 18 részét képező mesterséges intelligencia szoftvereket és szolgáltatásokat.

techkalauz.hu – az online techmagazin