Melyek a leggyorsabban tölthető elektromos autók? NEM a Tesla!

0
112

Az Egyesült Államokban értékesített leggyorsabban tölthető elektromos járművek a Hyundaitól és a KIA-tól származnak az L3-as töltők új, valós tesztje szerint. A legkiterjedtebb 3-as szintű, 250 kW-os töltési infrastruktúrával rendelkező Tesla a 10. helyen áll a rangsorban.

Az Egyesült Államokban megvásárolható elektromos járművek között vajon melyik a leggyorsabban tölthető? Melyik márka áll a legjobban e téren? Olyan márkák előzik meg a Teslát, mint a Hyundai, a KIA, a Mercedes vagy a Porsche. A legjobban teljesítő Tesla a 10. helyet csípte meg a sorban, ez a Model 3 LR, amely 569 mérföldes hatótávolságot tud tölteni magába egy óra alatt.

Ezek az Edmunds által végzett szabványos elektromos járművek töltési tesztjeinek eredményei, amely az elektromos járművek átlagos 100 mérföldes fogyasztását méri azonos körülmények között, majd azt vizsgálja, hogy hány mérföldes hatótávot tudnak visszatölteni L3-as töltővel egy óra alatt. Tehát itt most nem márkákat, hanem autókat vizsgáltak egyesével.

Első a Hyundai Ioniq 6 Limited RWD lett 868 mérföld/órás töltési sebességgel. Ezt követi a KIA EV 6 Wind RWD modell 769 mi/órás sebességgel és az Ioniq 6 kétmotoros változata 769 mi/órás töltési sebességgel.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét