Milyen gumiabroncsot érdemes választani elektromos autókra?

0
452

Elektromos autó gumi választásAz elektromos autók egyre nagyobb teret hódítanak az autópiacon. Manapság szinte nincs is olyan autómárka, amely ne kínálna hibrid meghajtású autót, ezek pedig meglehetősen nagy népszerűségnek örvendenek. Leginkább az elektromos autók terjedtek el, melyeknek számos előnye van. Az alacsonyabb fenntartási és szerelési költségektől a káros anyagkibocsátás minimalizálásáig számos érvet fel lehetne sorolni mellettük.

És mivel megnőtt a kereslet az elektromos autók iránt, így az abroncsgyártók is felismerték a piac igényeit, és kifejezetten ezekhez az autókhoz gyártanak abroncsokat – írja a gumiabroncsakciók

Természetesen úgymond hagyományos abroncs is felkerülhet elektromos autókra is, érdekes kérdés, hogy milyen. Hogy erre a kérdésre választ kaphassunk, érdemes egy kicsit jobban utána járni, hogy milyen vezetési stílus jellemez egy átlagos elektromos autótulajdonost. Ha erre a kérdésre választ kapunk, akkor könnyebb lesz megállapítani azt is, milyen abroncsban is érdemes gondolkodunk, ha elektromos autónk van.

Milyen vezetési stílus jellemezi az elektromos autókat?

Az elektromos autókat jellemzően főleg a mindennapi városi közlekedésre használják a legtöbben. Természetesen ingázni, és városon kívül közlekedni is lehet velük, ugyanakkor a töltés kérdése mindig fontos szempont, tehát inkább rövidebb távok megtétele ajánlott velük. Persze a hosszabb utazások esetén is van megoldás, egyrészt a gyorstöltés, másrészt ha reggel munkába megyünk, és amíg mi dolgozunk, az autó töltődik. A töltés természetesen mindig időt vesz igénybe, ezért a legtöbben inkább a városi közlekedésre használják az elektromos autójukat.

Ennek értelmében olyan abroncsot célszerű választani, amely szintén leginkább a városban alkalmas, és a mindennapokban is megállja a helyét. A prémium abroncsok természetesen minden körülmény között a legmagasabb minőséget képviselik, és számos abroncsmárka van, amely kifejezetten elektromos autók számára kínál abroncsokat. A középkategóriás abroncsok viszont valóban a mindennapi városi közlekedésre javasoltak, így elektromos autókhoz is remek választást jelentenek, ha kedvező áron szeretnénk minőségi abroncshoz jutni.

Abroncsok, melyeket kifejezetten elektromos autókra optimalizáltak

A Continental új abroncsi már úgy kerülnek kialakításra, hogy belső égésű motoros és elektromos hajtású autókhoz is megfelelőek legyenek. Ez azt jelenti, hogy bármely Continental abroncs, melyek az EV-Compatible logót viseli, tökéletesen megfelelő az elektromos autók számára is. Más márkák esetében külön abroncsokat gyártanak, melyek megfelelőek az elektromos autók igényeihez. Az elektromos autók esetében szükséges, hogy az abroncs alacsony gördülési ellenállást érjen el, kivételesen tartós legyen, de a fokozott tapadás is fontos tényező.

A közép és prémium márkák között is találhatunk számos mintázatot, melyeket elektromos autókra optimalizáltak, és ha elektromos autónk van, akkor mindenképp ezek között érdemes keresgélnünk, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki az autónkból.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét