Mini LED kijelzővel jönnek az új iPad és MacBook modellek

0
214

Az egyik leghíresebb Apple elemző, Ming-Chi Kuo szerint a vállalat egy high-end iPad és MacBook modellen dolgozik. Ezek az eddigi legkorszerűbb kijelzőt kaphatják meg. A panel mini-LED technológián fog alapulni és 2020 vége – 2021 közepe felé kerülhet piacra.

Mind a MacBook, mind az iPad 10 000 körüli LED-et fog használni a kijelzőben, ami óriási ugrás a mostani 576 LED-hez, amit az Apple a Pro Display XDR monitorában használ. A LED-ek mérete 200 mikron alatt lesz. A panelek mérete várhatóan 10 és 12 inch az iPad Pro esetében és 15 vagy 17 inch a MacBook Pro-nál.

Mini-LED kijelzővel jönnek az új iPad és MacBook modellek

Az OLED panelek elterjedése miatt arra számítottunk, hogy az Apple a microLED technológiáig marad ennél, de a Mini-LED paneleknek van egy hatalmas előnye, mégpedig az, hogy lényegében egyáltalán nem kell tartani a beégéstől. Ezen kívül vékonyabb és könnyebb kinézetet is lehetővé tesznek.

Hirdetés

A paneleket az LG-től szerezheti majd be az Apple. Remélhetőleg a jövő évi iPad modellekben már láthatjuk majd az új technológiát, 2021-ben pedig a MacBook Pro modellek esetében is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét