Most már Indiában is gyárt az Apple

0
21

Chennai mellett található az említett gyár és ugyanúgy, ugyanannak a Foxconnnak a tulajdona, amelyik Kínában is az Apple termékek összeszerelését végzi. Persze ennek is megvolt a maga előzménye, korábban már lehetett hallani arról, próbagyártásokat tartanak Indiában. Az ott készült telefonok elsősorban a helyi vásárlók számára készülnek, de ahogyan a Samsung készülékek, vélhetően ezek is felbukkanhatnak az indiai határokon kívül is.

Nem csupán a jelenlegi sorozat, de korábbi modellek is Indiában kerülnek összeszerelésre. Példának okáért az iPhone 12, iPhone 11 és az SE 2020 mobilok Indiában értékesített változatainak nagyjából 70 százalékát is régión belül rakják össze. Korábbi jelentések szerint az iPhone 13 Pro modellek lesznek a következők, amelyeket az indiai dolgozókkal szereltet majd össze az Apple.

Az indiai gyártás egyik legfontosabb ösztönző ereje az, hogy a gyártók megtakarítsák a behozatallal járó költségeket. De fontos lehet a cég számára a kínai gyártósoroktól való függetlenedés is. Állítólag arra készülnek, hogy a közeljövőben az iPhone gyártás 20 százalékát átköltöztessék Kínából Indiába.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét