Mostantól korlátlan műholdas netet ad a Starlink

0
153

Miután azzal fenyegetőzött a Starlink, hogy műholdas internet-korlátokat vezet be a méltányos felhasználásra vonatkozó adatszabályzatának megsértése esetén, a SpaceX úgy tűnik meggondolta magát.

Úgy tűnik, hogy a SpaceX elvetette azt az ötletét, hogy adatkorlátokat vezet be nagysebességű Starlink szolgáltatásával kapcsolatban. Ezeket december óta tervezik bevezetni, most azonban kidobták az egész tervet a kukába.

Most azonban a SpaceX Starlink Internet Fair Use szabályzata megváltozott, egy sokkal enyhébb rendszert vezet be, sőt, a beígért sebességkorlát említése teljesen kikerült a GYIK-ből.

Még decemberben a SpaceX felmondta a Starlink korlátlan adatátviteli politikáját, és 1 TB-os forgalom után GB-onként 25 centet kellett volna fizetni. Most azonban megváltoztatták hozzáállásukat és a következőt mondják: A Starlink szolgáltatás lakossági szintje “korlátlan számú szabványos adatot tartalmaz”, míg az 1 TB, 2 TB vagy 6 TB elsőbbségi hozzáférési adat az üzleti szint számára van fenntartva.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét