Nabi XD – Fiataloknak szánt Tegra 3 alapú tablet

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!
A tabletek ára az utóbbi néhány hónapban elkezdett zuhanni. Ennek az egyik alapja az alternatív, új keletű gyártóknak köszönhető, akik próbálják felpezsdíteni a piacot a szélesebb palettájukkal, mely mellé a legtöbbször alacsony ár társul. Az egyik ilyen gyártó a Los Angeles központú Fuhu, akik a Nabi termékcsaláddal a fiatalabb réteget célozták meg, és ez nem csak az árcédulát jelenti.
A Nabi szériában már több modellel rukkoltak elő, többek között a Jr.-al is, mely egy 5 colos kijelzővel szerelt tábla pc, kifejezetten gyerekeknek. A napokban egy újabb modell a Nabi XD-t jelentették be, melyet a tinédzsereknek szánnak. Ez egyrészt az árban nyilvánul meg, hiszen mindössze 250 amerikai dollárért lehet majd megvenni 16GB-os háttértárral. Gondoljunk bele, hogy a Google az alacsony árfekvéssel eléggé feladta leckét a vetélytársaknak, hiszen ebben a kategóriában nagyon nehéz hasonló teljesítménnyel szerelt eszközt biztosítani a felhasználóknak. Így jogosan merülhetnek fel az emberben az alábbi kérdések:
 
– Hogy lehet egy tabletet “kizárólag” kamaszoknak fejleszteni?
– Ezen az áron milyen hardverrel szerelték fel?
 
Ha a fiatalabb korosztályt szeretnénk megfogni, akkor nagyon fontos, hogy feltűnő és vagány dizájnt tervezzünk az értékesíteni szánt eszköznek. Ezen a téren nem okoz csalódást a Nabi XD, hiszen ha ránézünk az eszközre, rögtön el tudjuk képzelni, ahogy egy fiatal felnőtt egy ilyen stílusjegyeket magán viselő tabettel a hóna alatt rohan iskolába.
A figyelemre méltó külső mellé top hardver párosul megfizethető áron:
 
– 10.1″ 1366×786 IPS kijelző
– Quad-core Tegra 3 processzor
– 16GB vagy 32GB háttértár
– Elő- és hátlapi kamera
– NFC chip
– Alumínum ház
– Android 4.1 (Jelly Bean)
 
Ha végignézünk a fenti főbb paramétereken, akkor jogosan mondhatjuk, hogy valóban megéri az árát. Aki esetleg nem igazodna ki, azoknak segítségképpen elmondjuk, hogy ugyanilyen processzor végzi a számítási feladatokat a HTC idei zászlóshajójában a One X-ben. A tablet mellé vásárolhatunk szilikon billentyűzetet is, mely megkönnyítheti a házi feladatok gépelését, amiket aztán elmenthetünk például Googl Drive-ba, vagy a Fuhu felhőszolgáltatásában. A kiegészítő ára csupán 20 dollárba kerül.

Az eszköz minden bizonnyal hivatalosan idehaza nem lesz forgalomban, viszont az amerikai értékesítés várhatóan 2013. január közepétől várható. 

 

Forrás: tabla-pc.hu

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?