NVIDIA GeForce RTX 3090: Akár 25 ° C-kal is csökkentheti a VRAM hőmérsékletét

0
249

Míg az NVIDIA a Founders Edition-t innovatív hűtési megoldással látta el, a kártya 24 GB-os GDDR6X VRAM-jával nem igazán birkózik meg. Tesztek során például 84° C-os hotspotokat mértek a VRAM körül, ami a Micron 94° C-os csúcs üzemi hőmérsékletén belül van.

A Tom’s Hardware azonban közzétette, hogy a VRAM eléri a 110° C-ot is, ami rendkívül magas. Nem meglepő, hogy a kártya lekorlátozta magát, hogy megakadályozza a VRAM túlmelegedését. Amint az alábbi videó mutatja, a VRAM hőszigetelők cseréje drasztikus módon javítja a hőteljesítményt. A CryptoAtHome szerint a Founders Edition kártyák magas memóriaórával is működhetnek, miközben körülbelül 85° C-on vannak maximum. A módosítás előtt a CryptoAtHome Founders Edition kártyáján lévő VRAM is elérte a 110° C-ot.

Valószínűleg még jobb hőmérséklet csökkenést lehet elérni, ha kiváló minőségű hővédő párnákat használunk. Példának okán, a CryptoAtHome a Thermalright Odyssey hővédő párnáját használta, amely 12,8 W / mk hővezető képességgel rendelkezik, ezzel szemben a Thermal Grizzly Carbonaut hővédő párnája legfeljebb 62,5 W / mk névleges értékkel.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét