Önálló 5G hálózatot élesített a Telekom több ezer amerikai városban

0
384

Más 5G hálózatokkal ellentétben, ez nem az LTE infrastruktúrájára épült.

A tengeren túl még T-Mobile néven futó óriásvállalat a napokban élesítette első önálló országos 5G hálózatát. Eddig az LTE infrastruktúrájára alapozták az 5G hálózat kiépítését, ez a mostani viszont nem függ az eddigi technológiától, teljesen új hálózat.

A T-Mobile szerint az 5G így 30%-kal nagyobb területet fed le, és több mint 2000 településen lett elérhető. A hálózat így 1.3 millió négyzetmérföldet és 7500 települést fed le. A cég mérnökei 40%-os javulást ígérnek hálózati késleltetés (latency) terén az önálló 5G hálózat által.

Hirdetés

A bővülés nagy előrelépés a szélesebb 5G hálózat kialakításában Amerika-szerte. Az 5G képes telefonok terjedésével a felhasználók szeretnék kihasználni telefonjukban rejlő többletképességet. A T-Mobile ezért a OnePlus, Qualcomm és Samsung cégekkel dolgozik együtt, hogy az eszközeik 100% kompatibilitással rendelkezzenek az önálló 5G hálózatokkal való kommunikálásra.

Nem titok, hogy a T-Mobile egy teljes országot lefedő 5G hálózat kialakításán dolgozik az Egyesült Államokban. „Itt válik érdekessé. Ajtót nyitunk az innováció felé ebben az országban – és amíg a többiek próbálnak felzárkózni, mi folytatjuk a világ legmodernebb 5G hálózatának kialakítását.” – nyilatkozta Neville Ray, a T-Mobile technológiai elnöke.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét