Pár nap múlva debütál a Dimensity 8300

0
15

Most már hivatalosan is megerősített tény, hogy november 21-én leplezik le a jóval megfizethetőbb kategóriában futó, Dimensity 8300 lapkát. Európai szinten ez kevésbé releváns, de a kínai közösségi médiában, egészen pontosan a Weibo oldalán élőben közvetítik majd a leleplezést.

Egyelőre annyit tudni a MediaTek Dimensity 8300 kapcsán, hogy 1+3+4 CPU architektúrával érkezhet, ARMv9 magokkal, hasonlóan a csúcskategóriás Dimensity 9300-hoz. A két lapkakészlet közötti különbség leginkább az alacsonyabb órajelekben, illetve a szerényebb magokban lesz számottevő. A szóbeszédek szerint az elsődleges Cortex-X3 2,8 GHz-en pöröghet, aztán van további három Cortex-A715 mag, ezek 2,4 GHz-en futnak, az energiahatékony magok pedig Cortex-A510 típusúak, ezeknek 1,6 GHz az órajele.

A grafikus vezérlés feladatát a tajvani gyártó egy Mali G52 MC6 modulra fogja bízni, ami 850 MHz-en teszi a dolgát. A Dimensity 8300 nagy valószínűséggel a TSMC 4 nanométeres N4P gyártási eljárásával készül majd. Azt még egyelőre nem tudni, hogy milyen mobilokban találkozhatunk elsőként az új chipsettel, de valószínűleg pár nap múlva ez is kiderül.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét