Paradigma váltás a Dellnél

0
74

Az “On the road” (magyarul: Úton) című, éppen csak megjelent film a beat korszak amerikájának egyik, ha nem a legnagyobb író zsenijének – Jack Kerouac – ugyan ezen a címen megjelent regényéből készült adaptációja. És bár Michael Dell, a Dell cégcsoport alapítója a fentebb megnevezett írónak a “földije” úgy tűnik, nem ért egyet annak következő gondolatával: “Ha megpróbálok megfordulni, az egész világegyetem fordul meg velem…” hiszen jószerivel 180 fokos fordulatra készül. 

Paradigma váltás a Dellnél

Michael Dell és a Dell vezetői mindezt meg is tehetik majd, hiszen mint arról már korábban beszámoltunk a cég ki fog vonulni a tőzsde piacról, ezáltal szabadulva meg a folytonos negyedéves profittermelési tehertől és a részvényesek kétségeitől. 

Hirdetés

De! Miféle fordulatról is van itt szó? Első lépcsőben fittyet hányva az előző évben mutatkozó tendenciára, nem a hálózati- és szerver megoldásokba kívánnak több időt, pénzt és energiát ölni, hanem a személyi számítógépekbe valamint a tabletekbe. Ennyi azonban még nem elég – vélekedik Michael Dell – és további jelentékeny összegeket kíván befektetni a fejlődő országokra (a teljesség igénye nélkül: Kína, India, Brazília, Oroszország), valamint “a kevesebb, több” elvet követve egyszerűsíteni kívánja jövőben megjelenő eszközeit. 

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét