PlayStation 5-be szánja SSD-it az IRDM

0
3

A Sony még régebben tette lehetővé a PlayStation 5 tárhelyének bővítését, amelyre a vállalat által közzétett specifikációknak megfelelő SSD-k használhatók. Azóta egyre több gyártó kínál ide tervezett, de amúgy PC-khez is használható megoldásokat. A legújabb ilyen fejlesztés az IRDM PRO SLIM modell, amely 1, 2 és 4 TB-os kapacitással érhető majd el.

Az új, M.2 2280-as formátumú, x4-es PCI Express 4.0-s interfészt és NVMe 1.4-es protokollt használó fejlesztés, DRAM pufferrel ellátott, Phison PS5018-E18-as vezérlővel rendelkezik. Ehhez ismeretlen specifikációjú TLC-s 3D NAND flash lapkák társulnak, hogy miért ismeretlen, ne kérdezzétek, egyelőre nem sikerült kideríteni.

Az IRDM új adattárolójának szekvenciális olvasási sebessége eléri a 7 GB/s-ot, írás mellett pedig 6,85 GB/s-ra lehet számítani. A friss modellekre a gyártó 5 év garanciát vállal majd, ugyanakkor az árát még nem hozták nyilvánosságra. Természetesen maguk az SSD-k PC-kben is üzemképesek lesznek. Tehát ha tárhelyet bővítenél, itt a remek alkalom.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét