Project Tango – robotos kísérlet a Google műhelyéből

0
402

Nem véletlen, hogy a Google a világ egyik leginnovatívabb vállalata. Az ott dolgozó agytrösztök már nem egyszer okoztak meglepetést. A legutóbbi nagy dobás a Google Glass volt, most pedig lelepleztek egy másik újdonságot, a Project Tango-t.

Project Tango - robotos kísérlet a Google műhelyéből

A Project Tango jelenleg még csak a kísérleti stádiumban van, de eléggé ígéretesnek mutatkozik már most ahhoz, hogy ne csak pletykaszintű információként terjengjen a neten – a Google hivatalosan is előállt a farbával. A prototípus egy 5 hüvelykes kijelzővel rendelkező Androidos okostelefon, melynek érdekessége a Microsoft Kinect-jéhez hasonló 3D-s szenzorában és a Myriad 1 processzorában rejlik. Az előzőek a felhasználás során elsősorban a navigációban illetve a játékok közben nyújtanak majd a korábbiakhoz képest stabilabb (és talán korábban nem tapasztalható) élményt és mégis: a Google úgy harangozta be a Project Tango-t mely gyakorlatilag képes közel emberi szinten elhelyezni magát a térben, akár mozgás közben is.

Még néhány érdekességről beszámolhatunk: a Proejct Tango-ért felelős vezető az a Johnny Lee aki, a Kinect fejlesztésében vett részt ám 2011-ben ott hagyta a Microsoft-ot. Illetve a Google-ön belül az az Advanced Technology and Projects (Fejlett Technológiák és Tervek) viszi a hátán az okostelefon ügyét, mely mára az egyetlen részleg melyet megtartott a Motorola értékesítését követően a Google. Az első 200 darab már készülő félben van, melyet a gyártás végeztét követően a fejlesztőknek szállítanak majd le. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Forrás: http://www.google.com/atap/projecttango/

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét