Qualcomm SoC-kat fog gyártani az Intel

0
106

Érdekes eseményeknek lehetünk majd szemtanúi az elkövetkező években. A közelgő „20A” Intel csomópontokon ugyanis nem csak a kék processzor-óriás saját chipjeit fogják gyártani, besegít majd más cégek ellátásába is. Első nagyszerű ügyfelük a Qualcomm lesz.

Hatalmas kapacitásnövelési folyamatokat láthatunk a chippiacon, ez nem véletlen, aki kicsit is jártas a témában, az már hallott a chiphiányról, amiben jelenleg szenvedünk. Nem csak a PC-k, telefonok terén ülünk a sárban, olyan hatalmas ágazatokat is súlyosan érint a chiphiány, mint az autóipar.

Az Intel is bővít, és nem kicsit jövőbemutatóan. A 20A csomóponton ugyanis 2 nm-es chipeket fognak gyártani, előreláthatólag 2024-től. Ebből a buliból pedig nem szeretne kimaradni a Qualcomm sem, akik már fel is iratkoztak a kékekhez.

Hirdetés

Jelenleg a Qualcomm a TSMC és a Samsung gyáraira támaszkodik mobil SoC-jaihoz. A tajvani chipgyártó is igyekszik bővíteni, azonban a hatalmas keresletet így sem tudja kielégíteni, ez lehet az oka annak, hogy a Qualcomm más irányba is nyitott.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét