A Qualcomm teszteli a Qualcomm QM215 chipsetet, Android Go-hoz

Úgy tűnik, hogy a Qualcomm egy új chipsettel készül az egyszerűbb, megfizethető készülékek számára. Az új Qualcomm QM215 chip lehet, hogy nem a hagyományos Snapdragon tagja lesz. Lehetség, hogy Qualcomm Mobile 215 Platform-ként lesz reklámozva és bevezetve.

Az elnevezést figyelmen kívül az új chip nagyon is a Snapdragon családhoz köthető, azon belül is a 410 és 415-ös modellekhez. A QM215 valószínűleg négy magot fog kapni (Cortex-A53), 1.3GHz-es órajellel és 650MHz-es GPU órajellel. Az egyelőre nem világos, hogy az új chip vajon 28nm-es gyártástechnológiával fog-e készülni (a 410 és 425 chipekhez hasonlóan), vagy már valami modernebbet vet be a gyártó.

A Qualcomm teszteli a Qualcomm QM215 chipsetet, Android Go-hoz

Az értesülések szerint a Qualcomm már megkezdte az első variációk tesztelését. Ezek viszonylag régi, LPDDR3-as memóriát kaptak (ebből 1 vagy 2GB-ot) és 8 vagy 16GB-os belső tárhelyet. Ez egyezik az Android Go-hoz passzoló specifikációkkal. Arról is lehet olvasni, hogy a Huawei együttműködik a tesztelésben a Qualcomm-mal. Valamint próbálgatnak olyan olcsóbb készülékeket, melyek 720p-s kijelzőt és ujjlenyomat-olvasót tartalmaznak.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?