Quazar Q-Solar Cell napelemes külső akkumulátor teszt

0
1236

A Quazar Q-Solar Cellt a Laptopszalon bocsátotta rendelkezésünkre. Megvásárolható a Laptopszalon üzleteiben vagy online rendelésen keres

A Quazar meglehetősen széles termékpalettával rendelkezik, a vezetékmentes töltőpadtól kezdve a pendrive-on át egészen a bluetoothos hangszóróig minden megtalálható a kínálatukban. És akkor itt még korántsincs vége. A Q-Solar Cell ugyanis egy érdekes külső akkumulátor, a nevéből már sejthető, hogy napelemes megoldásról beszélünk, vagyis nem csak 220-ból lehet tölteni, hanem elég lényegében fény neki, hogy energiát nyerjen, mondhatni fotoszintetizáljon.

Persze azért kicsit árnyaltabb, egyben még tökéletesebb a helyzet, ha megtudjuk, hogy 10000 mAh kapacitású telepről beszélünk, ami nagyon szuper dolog, ha valamilyen más eszközt, akár telefont, akár táblagépet töltenénk, ám ha magát az eszközt, akkor azért a nap erejét nem tudja olyan hatékonyan felhasználni, mint a normál áramforrásét.

Ettől még remek ez az ötlet, sőt, külön lehet örülni annak, hogy meglehetősen ellenálló, cseppálló kivitelben készült el az akkumulátorral, még karabíner is van a sarkán, hogy falmászás esetén magunkra erősítsük. A hátlapon irányítűt találunk, hogy ha nem találjuk meg az Esthajnalcsillagot, akkor is legyen hogyan tájékozódni. Alul két hatalmas ledlámpát fedezhethetünk fel, fényerejük rendben van, esti környezetben bátran elővehetjük, látni fogunk velük.

Felül két USB kimenetre lehetünk figyelmesek, az egyik 2,1, a másik pedig 1 amperes teljesítménnyel tud pumpálni más kütyüket. Ez azért hasznos, két dolgot egyszerre is lehet tölteni, ha pedig nem a napelemet, hanem normál aljzatról készítenénk fel a mindennapokra az akkut, akkor azt microUSB-n keresztül tehetük meg.

A napelemes rész felett pici ledek jelzik, hogy éppen miként alakul a töltési szint, ha már a zöld is világít, akkor mondhatni maximumon üzemel az eszköz. Fontos tudni, hogy legalább négyszer le kell meríteni és fel kell tölteni ahhoz, hogy végül a teljes kapicitást ki tudjuk nyerni. A Q-Solar Cell 8990 forintba kerül, ami figyelembe véve a kapacitást, a dupla töltési lehetőséget, a két zseblámpát, valamint a napelemes etetést, mindenképpen jó döntésnek tűnik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét