„Rekordot” ért el 2021 harmadik negyedévében a Samsung

0
54

A Samsung bejelentette, hogy koreai won-ban számolva billiós nagyságrendű bevételt szerzett 2021 harmadik negyedévében (2021Q3). A cég ezt a sikert chipgyártásnak, illetve az olyan eszközök nagyszámú eladásának, mint a Galaxy Z Fold 3 és Flip 3.

Közölte 2021Q3-ra vonatkozó pénzügyi eredményeit a Samsung, ami szép YoY (Year-on-Year, évről évre) számokat mutatnak. Nem kis dolgot állít a Samsung: a valaha volt legnyereségesebb harmadik negyedévük volt a 2021-es fogyasztói elektronikai eladások terén.

63+14 milliárd dolláros bevételt generált a cég ezen időszak alatt, ami 10%-kal magasabb 2020 ezen időszakához képest, illetve 26%-kal több az előző negyedévhez képest. A vállalat hozzáteszi, hogy rendkívül nagy szerepet játszik ebben beszállítói részlege (azaz amikor alkatrészeket adnak el más gyártók számára). Ilyen például a kijelző és a kamera gyártó részleg, akik számos nagy vállalatnak szállítanak (pl. Xiaomi).

Jelenleg a vállalat egyik legnagyobb prioritása az, hogy leküzdje az alkatrészhiányt – ezalatt főleg a chiphiányt értik.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét