Samsung Galaxy S4: melegszik!

Egy-egy új telefonnál az esetek többségében arra fókuszálunk, amit a legjobban várunk: kijelző, processzor, szoftver, akksi. A hiányosságokat vagy negatívumok általában itt keressük, de egy régóta visszatérő problémára csak akkor figyelünk fel, mikor már át is éljük azt. Miről is beszélünk? A melegedésről, amely elkerülése a legtöbbször felrakja a koronát a királyra. Sajnos úgy fest, cikkünk alanyának ezzel vannak gondjai, mivel a Galaxy S4 nagyon is tud melegedni.

Nagyításhoz kattints!
Samsung Galaxy S4: melegszik! Samsung Galaxy S4: melegszik!

Nem ez lenne az első eset, amikor az átlagnál magasabb burkolati hőmérsékletet produkál egy-egy mobil eszköz. Az alkatrészek miniatürizálása, az egyre keskenyebb ház, ebből következően a kisebb térfogatú helyre bezsúfolt hardverelemek sem tudják meghazudtolni a fizika törvényeit. A hőtermelés extrém esetekben jóval meghaladhatja az elvárt szintet, így járt anno a több mobil/tablet, de a mai zászlóshajók sem kivételek ez alól. Nyílt titkot árulunk el, ha azt mondjuk, hogy az Xperia Z után a Galaxy S4-nél is fennáll a melegedés.

Ha számba vesszük mennyi szolgáltatás és szenzor együttes működése szükséges ahhoz, hogy innovációban betöltse a vezető szerepet, ezen már meg sem lepődünk. A “Quick Settings” részben gyorsan tudjuk szabályozni mi is legyen aktív. A legcélszerűbb, ha a hálózatért és a helymeghatározásért felelős hardverektől megvonjuk az energiát, így az akkumulátor kisebb mértékben van igénybevéve, valamint maga a SoC is kisebb terhelés alatt áll. Amellett, hogy ez növeli az üzemidőt, csökkenti a melegedés mértékét is.

Az Androidadevices csapata egy napig tesztelte a Galaxy S4 hőtermelését. A teszten hardverigányes játékokat és alakalmazásokat futtatak és böngésztek huzamosabb ideig annak érdekében, hogy szimulálják a “hard core” használatot. Megfigyeléseik szerint főleg a kamera modul környéke, tehát az eszköz felső negyede amely kifejezetten forró tud lenni. De milyen forró is volt? Készítettek egy videót, amelyben láthatjuk, hogy bőven 40 fok fölötti értékről beszélünk, ráadásul az alsó részen is 35 fok körüli a hőmérséklet.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy ha egy mai csúcsmobil minden funkcióját ki szeretnénk használni, akkor el kell viselnünk az ezzel járó fizikai következményeket.

Bazsa

Forrás: Androidadevices

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?