Samsung Gear Icon X 2018 bemutató – nyitás az új világ felé

0
590

Lépnie kell a Samsungnak is

Tisztán látszik, hogy egyre több gyártó hagyja el készülékéről a jack csatlakozót, amit a felhasználók még mindig nem fogadnak túl jól, lévén rendkívül kevés az alternatív megoldás, nem beszélve arról, hogy átalakítót cipelni finoman szólva is kényelmetlen. Ettől még menni kell a korral, és bár a Samsung egyelőre fittyet hány erre a trendre, nyilván a jövőben ez változni fog, de mielőtt ez megtörténik, ők előre felkészülnek. Tesztalanyunk, a Samsung Gear Icon X 2018 megszünteti a kábeles kötöttségeket, kényelmes és bőséges funkcionalitást vonultat fel.

Elbújik a fülben

A fekete, fehér és rózsaszín árnyalatban válaszható Samsung Gear Icon X 2018 mindössze 8 grammot nyom, tehát olyan pehelykönnyű, hogy észre sem vesszük, ha fülünkbe helyezzük. A 21,8 x 18,9 x 22,8 milliméteres méretek is erről tanúskodnak, a többféle gumiharang szinte mindenkinek megfelelő lehetőséget nyújt. Elvileg a kialakítása bírja az izzadságot, a cseppeket, de hivatalos IP-védelemről nem esik szó a specifikációs listában.

Koppintással, érintéssel irányítható

Talán a Samsung Gear Icon X 2018 legnagyobb erénye, hogy iszonyatosan könnyedén irányítható. Mondjuk az eszköz is dumál nekünk, hiszen van benne edzésterv, szóval ha lazsálunk, tuti ránk szól, hogy haladni kellene. Mivel van benne egy 3,4 GB-os adattároló, amire zenéket másolhatunk, így okostelefon nélkül is nyugodtan lehet használni, szaladgálni, jól jön ez a sportot kedvelőknél. A következő műveleteket érjük el, ha a fülesek érintésérzékeny oldalához érünk:

  • egy érintés: zeneszám lejátszása, megállítása
  • két érintés: következő zeneszám, hívás fogadása/befejezése
  • három érinté: előző zeneszám
  • érintés és lenyomva tartás: menü felolvasása, hívás elutasítása
  • dupla kattintás és lenyomva tartás: következő lejátszási lista elindítása
  • fel/le húzás: hangosítás, halkítás

Jól bírja szuflával, gyorsan feltölthető

A minimum Android 4.4-et futtató eszközökkel kompatibilis Samsung Gear Icon X 2018 belsejében 82 mAh-s akkumuklátor dolgozik, ami akár 7 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. Van egy tok is, amin keresztül a fülesek párosíthatók más eszközökkel (Bluetooth 4.2-t használ), plusz ebben tölthető, a szelence 340 mAh-s teleppel bír, USB-C-vel etethető. Elég tíz perc és újabb egy óráig élvezhetjük a muzsikákat.

Vajon megéri?

Nyilván fülhallgatókat már lehet kapni pár ezer forintért, ám a bluetoothos megoldások jóval drágábbak, hát még a Samsung Gear Icon X 2018. Ezért a fülesért 60 ezer forintot kell a boltban hagynunk, ami egyáltalán nem kevés, de pont ugyanennyibe került az Apple Airpods is. Hogy melyik a jobb, arról nem akarunk dönteni, vannak mindkettőnek olyan előnyei, amikkel a másik nem tud mit kezdeni. Tény viszont, hogy hangzásvilágban talán az Apple-é az egységesebb, jobb a technológia, de amire kell, arra tökéletesen elég a Samsung terméke is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét